BAKAN ÇAVUŞOĞLU ALTSO İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Turizmciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, turizm, ulaşım, eğitim, spor, altyapı ve sağlık konusundaki yatırımlara değindi.
‘KARAMSAR TABLOYA GEREK YOK’
Berlin'de turizm fuarına katılma imkanı bulduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, turizmde geçen seneki rakamların üzerine çıkılabileceğini söyledi. Tüm zorluklara rağmen geçen seneye göre ocak ayında turist sayısının arttığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, “İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan şimdiden rezervasyonlarda çok ciddi artış var. Temkinli olma konusunda görüşlere katılıyorum, ancak karamsar tablo çizmeye gerek yok” dedi.
ALANYA'YA DEVLET ÜNİVERSİTESİ
Türkiye'de ilk defa bir ilçeye vakıf üniversitesi açtıklarına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, ilk defa bir ilçeye açılacak devlet üniversitesinin de Alanya’da olacağını aktardı. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir'in, ilçeye kurulması planlanan devlet üniversitenin adının 'Mevlüt Çavuşoğlu' olmasını önerdiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Kendisine teşekkür ediyorum, ancak ben bu fikre karşıyım. Bunu hak etmediğimi düşünüyorum. Bunu gönülden söylüyorum. Bu üniversitenin adı, bu şehri bize hediye eden Alaeddin Keykubat olmalı" dedi.
HAVALİMANLARINA OPTİK OKUYUCU
Türkiye'ye daha fazla turist gelmesi için bazı ülkelere vize sürelerini uzattıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Vizeleri 90 günden, 120, 150 güne çıkarmak için çalışıyoruz. Yine sağlık için gelenler, yakınlarıyla birlikte sorunsuz kalabilsin diye. ‘Ruslar kimlikle gelebilirler mi’ diye çalışma yapıyoruz. Bizden yana bu konuda problem yok ancak Rusya, bağımsız devletler topluluğu arasında kimlikle seyahati de kaldırmayı düşünüyor. Buna benzer çalışmaları var. Bir de havalimanlarına optik okuyucu koymak gerekiyor. Çünkü o kimlikler Kiril alfabesiyle Latin alfabesiyle değil. Pasaportlar tüm dünyada geçerli olduğu için Latin alfabesiyle yazılıyor. Biz onu da çözeriz. Yeter ki hukuken bir problem olmasın. 'E-vize' işlemini uygulamaya başladık. Şu ana kadar 6.5 milyon kişi bilgisayardan vize aldı. Havalimanlarında kuyrukları kaldırıyoruz. İnsanlar oturduğu yerden en geç 3 dakika içerisinde 'e-vize'sini alıyor."
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, toplantının ardından Bakan Çavuşoğlu'na 'Alaeddin Keykubat' ve 'Mahperi Sultan' adlı bebekleri hediye etti. Bakan Çavuşoğlu daha sonra üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
ARACI DURDURAN ÇOCUĞA 25 TL VERDİ
ALTSO çıkışında Bakan Çavuşoğlu'nun makam aracına yaklaşan bir çocuk 'Bir şey sorabilir miyim, ağabey para verir misin?' dedi. Bunun üzerine makam aracının camını açan Bakan Çavuşoğlu, çocuğa 20 TL verdi. Çocuğun '5 TL daha verir misin’ demesi üzerine Bakan Çavuşoğlu 5 TL daha vererek gazetecilere "Karanlıkta 5 TL'yi de gördü, 5 TL daha istedi” diyerek Antalya'ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI