Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Avni Dizman’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, yönetim kurulu üyeleri ve Genç MÜSİAD Malatya İl Başkanı Barış Yılmaz katıldı.
TÜİK’in son dönemlerde çok önemli bir görevi başarıyla tamamladığını belirten MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Özellikle ekonomik verilerin değerlendirilmesi noktasında Türkiye TÜİK ile bunu başardı, yaklaşık iki ay sonra bir önceki iki ayın değerlendirmesini TÜİK sayesinde artık yapabiliyorsunuz, bunu başardıkları için TÜİK kurumuna çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar sizlerin vermiş olduğu verilerle bizim kendi derlediğimiz veriler hep paralel çıkmıştır, ciddi sapmalar olmamıştır” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜİK Malatya Bölge Müdürü Avni Dizman ise, “Sizler bizlerin veri kaynağısınız, biz kaynağından aldığımız veri ve bilgileri aldığımız kaynaklarla tekrar paylaşıyoruz, bu süreçte sizlerin bizlere göstermiş olduğunuz yakınlıktan dolayı ve yerel, bölgesel ya da ülke bazında ürettiğimiz verilere yaptığınız katkıda gösterdiğiniz gönüllülük dolayısıyla da teşekkür ederim şeklinde konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarıyla kamu kuruluşlarının işbirliğinin son derece önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Dizman çalıştıkları projeler hakkında MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi.