Ressam Meliha Ceyhan Akbıyık, Özgecan Aslan’ın yağlı boya portresini Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamına getirerek yeni ismi ile Özgecan Aslan Kadın Dayanışma evine verilmek üzere teslim etti.
Nazilli Belediyesi resim atölyesinde, Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen resim kursuna katılarak 2,5 yıllık çalışmalarını Lütfi Selek Kültür Merkezi sergi salonunda sergileyen Meliha Ceyhan Akbıyık, Kadınca adlı yağlı boya resim sergisinde kadına yapılan şiddetin sona ermesine mesaj olsun diye yaptığı Özgecan Aslan’ın yağlıboya tablosunu Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Evi’ne bağışladı. Lütfi Selek Kültür merkezinde1 hafta boyunca kadın temalı Kadınca adlı resim sergisinde özellikle ilgi odağı olan ve sergiye son anda yetiştirdiği Özgecan Aslan’ın yağlı boya portresini Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamına getirerek, yeni ismi ile Özgecan Aslan Kadın Dayanışma evine verilmek üzere teslim etti.
Tabloyu yaparken ki amacının kadına şiddetin son bulmasının sembolü olması dileği ile yaptığını belirten Meliha Ceyhan Akbıyık, “Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından 20 ye yakın kadın cinayeti Türkiye’de yaşandı. Bu tabloyu yaparken kadına şiddetin de son bulmasını istemiştim ama olmadı. Sergi açılışı öncesinde son olarak yaptığım Özgecen Aslan portresini ailesine göndermeyi düşünüyordum. Ancak daha sonra tekrar düşündüm ki Nazilli Belediyesine ait Kadın Dayanışma Evine Özgecan Aslan ismi yaşatılmak üzere verildi. Özgecan Aslan isminin verildiği bu tesiste tablonun yer almasının daha uygun olacaktı. Tabloyu siz değerli başkanıma teslim ederek uygun olanı yapmanızı diliyorum. Ayrıca resim sergimin açılışında vermiş olduğunuz destek ve katkılardan dolayı Nazilli Belediyesine ve size çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açtığı Kadınca adlı Resim sergisi için tekrar tebrik eden ve anlamlı ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Meliha Ceyhan Akbıyık hocamıza teşekkür ediyorum. Kendisinin yaptığı bu tabloyu Özgecan Aslan Kadın Dayanışma evine asarak ismi ile yaşatacağız. Eline gönlüne yüreğine sağlık. Kadınca adlı sergisi ile kadın temasını işleyerek bizlere mesaj verdi. Ülkemizde ve şehrimizde Özgecan’a ve diğer kadınlara uygulanan şiddetin hiç birinin olmamasını istiyor ve diliyoruz. Her şeyden önemlisi insanların birbirini yaratılanı yaratandan ötürü sevmesini istiyoruz. Öncelikle bu tür olayların kendimize yapıldığını bu tür acıların kendimizin yaşadığında hangi duygulara sahip olacağımızı düşünmemiz gereklidir. Ben 3 kızı olan bir babayım. Bir baba olarak Özgecan kardeşimizin ailesinin ne denli bir acı yaşadığını yüreğimde hissedebiliyorum. Acıları çok büyük olan Aslan ailesine Cenab-ı Allah’tan sabırlar diliyor size de bu anlamlı hareketinizden dolayı yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.