Niğde İl Genel Meclisi 2015 yılı Ağustos ayı olağan toplantısı dördüncü birleşim toplantısına MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram katıldı.
MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, toplantıda yaptığı konuşmada, “Buradaki samimiyetin ülkemizin genel siyasetine de örnek olmasını diliyorum” dedi. Milletvekili Bayram konuşmasının devamında şunları söyledi; “Siyaseten de gelinse buralara siyasetin ana amacı ülkeye hizmet etmek yada iller bazında da İl Genel Meclisleri vasıtasıyla illerin erişilemeyen yerlerine hizmet etmek amacıyla hizmet veriyorsunuz. Buradaki samimiyetin ülkemizin genel siyasetine de örnek olmasını diliyorum. Çok sıkıntılı bir halden geçen ülkemizdeki sıkıntıları görüyorsunuz. Çok fazla siyaseten başarılı olunamadığı bir süreçten geçiyoruz. Siyaseti bir kenara bırakıp elimizi vicdanımıza bırakırsak Türkiye genelinde Niğde İl Özel idaresindeki bu umumu uyumun sağlanamadığı bir yapı görüyoruz. Buradan şunu söylemeliyim ki epey zamandır süre gelen bir koalisyon görüşmesi devam ediyor ama bir sonuca ulaşmış değil. Bu sonuca varılamayışın il Özel idaredeki Bu il Genel Meclisi dünya kadar işe imza atmış. Sayın Genel sekreterimiz tecrübesinin burada ne denli önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Seçim sürecinde beldelerde, köylerde gördüğüm parke taşlarının ciddi Niğde halkına katkı sağladığını çok açık görüyorum ve sizi kutluyorum. Demek ki siz ciddi bir uzlaşmayla, birbirlerinizin elini sıkarak ciddi bir başarı yapmışsınız. Komşu illerimizden 300 kat daha hizmet edildiğini biliyoruz. 350 bin nüfuslu Niğde’mizde insanlarımızın ne kadar nezaketle birbirine yaklaştığını, ne kadar siyaseti ve hizmeti olumlu yaptığını çok açık önümüze sermektedir. Sizin gibi uyum içerisinde çalışan değerli hemşerilerimiz ve Niğde dışarıdan hizmet veren bürokratik işlerde bulunan kişilere de örnek olmasını istiyorum. Başarılarınıza bir nebze Ankara’da destek olmaktan mutlu olacağımı söylemek istiyorum. Hangi partiden olursanız olun Vedat Bayram bir arkadaşınız gibi Ankara’da olduğunu ve her zaman kapımız açık” dedi.
Konuşma sonrası Meclis gündemine getirilen 6 maddeyi İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında meclis üyeleri karara bağlandı.