BOLU (AA) - İzzet Baysal Vakfı, okullarını birincilikle bitiren 56 öğrenciye çeşitli ödüller verdi.

Vakfın 29 yıldır gelenek haline getirdiği ödül töreninde, Bolu merkez ve ilçelerinde bulunan 36 liseden birincilikle mezun olan 56 öğrenciye çeşitli hediyeler ve teşekkür sertifikası verildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda düzenlenen ödül törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Şerafettin Erbayram, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Bolu Valisi Baruş, törendeki konuşmasına Bolu’ya, değeri her geçen gün daha da çok anlaşılan İzzet Baysal Vakfı gibi bir miras bırakan İzzet Baysal’ı anarak başladı.

Baruş, "Onun ismi, Bolu’nun her tarafında ve öğrencilerimizin hepsinin hafızasında halen yaşıyor. Çünkü onun kurduğu vakfın Bolu’ya kazandırdığı eğitim ve sağlık tesislerinde her geçen yıl çok değerli çocuklarımız ve gençlerimiz yetişiyor. İnsanlarımız sağlığına kavuşuyor. Bu insanlar her vesileyle de rahmetli İzzet Baysal’ı rahmet ve şükranla anıyor" dedi.

Boluluların, bu değerli insanın mirasına gerektiği gibi sahip çıkarak o mirasın getirdiği başarıları desteklemek için çalışması gerektiğine dikkat çeken Baruş, bu başarıları daha da arttıran gençlerin İzzet Baysal’a layık gençler olduğunu belirtti.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Çavuşoğlu da okul birincisi olmanın zorluğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Okul birincisi olmak için bir genç, okula girdiği günden itibaren herkesten çok daha fazla çalışmak mecburiyetinde. Sadece akademik olarak derslerine çalışıp herkesin önüne geçmek yeterli değil. Akademik olarak dersleri 100 puan olabilir. Ancak okul birincisi olmak için bu yeterli değil. Burada bir çocuğun ahlaki değerlerine de bakıyoruz. Ceza alıp almadığına, arkadaşlarıyla geçimine de bakıyoruz. Her şey bittikten sonra en son öğretmenler kurulu toplanıyor ve bu gencin okul birinciliğine layık olup olmadığını tartışıyor ve karara bağlıyor."

Öğretmenler kurulu kararıyla Bolu’da bulunan 39 liseyi birincilikle bitiren 56 öğrenciyi tebrik eden Çavuşoğlu, "Birinciliği tatmış bir insanın ben bundan sonraki hayatının daha kolay olacağına inanıyorum. Çünkü o artık başarabileceğine inanmış bir insan. Çalıştığı zaman mutlaka istediğini elde edebileceğine inanmış bir insan. O nedenle her halükarda öne çıkacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullarını birincilikle bitiren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesinden 81,12 puanla birincilikle mezun olan yüzde 100 görme engelli öğrenci Ali Topaç da ödülünü Bolu Valisi Aydın Baruş'un elinden aldı. 

Baruş, Ali Topaç'a ödülünü verirken, gelecek hayallerini de sorarak ona her alanda daima destek olacaklarını söyledi.