KARŞIYAKA Belediyespor'un milli okçusu Demir Elmaağaçlı, Meksika'nın başkenti Meksico City'de 24-25 Ekim tarihlerinde düzenlenen Dünya Kupası Finalleri'nde erkekler makaralı yay kategorisinde altın madalyaya uzandı. Meksika'da dünyanın en iyi 7 okçusuyla mücadele eden Demir Elmaağaçlı, finalde Hint rakibi Abhishek Verma'yı 145-143 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Okçulukta dünya şampiyonluğunu elde eden ilk Türk olarak spor tarihine adını altın harflerle yazdıran 25 yaşındaki Elmaağaçlı, "Mutluluktan uçuyorum" dedi.
2008 yılında Antalya'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandıktan sonra 2013 yılında 592 puanlık performansıyla 15 yıldır kırılamayan büyük erkekler salon Türkiye rekorunu kıran Demir Elmaağaçlı, şunları söyledi:
"Finaller öncesinde çok çalıştım ve kendime güvendim. Hayatım boyunca unutamayacağım bir gün yaşadım. Beni destekleyen, heyecanıma ortak olan, dualarını esirgemeyen, İstiklal Marşımızı aynı anda hep bir ağızdan okutabilmeme yardımcı olan herkese teşekkür ederim."
Demir Elmaağaçlı'yı kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, "Tarihi bir başarıya imza atan sporcumuzla hem bir Türk, hem de Karşıyakalı olarak gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak biz de her branşta sporu ve sporcularımızı desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

FOTOĞRAF