Uzay KESMEN - Ozan URAL / İstanbul,() AFGANİSTAN uyruklu yaklaşık 50 kişilik mülteci grubu, bir TIR'ın kasasında Avrupa'ya gitmek isterken, vatandaşların ihbarı üzerine İstanbul'da yakalandı. Sayıları 50'yi bulan ve aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu mülteciler, ifadeleri alınmak üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

KADIN VE ÇOCUKLAR DA VAR

Beyoğlu, Piyalepaşa Bulvarı üzerinde saat 22.00 sıralarında yol kenarında bulunan bir TIR'ın kasasına çok sayıda mültecinin bindiğini gören vatandaşlar, durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, TIR'ın kasasında aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik Afganistan uyruklu mülteci grubuyla karşılaştı. Polis tarafından TIR'ın kasasından indirilen mülteciler, çimenlik alanda bekletildi. Bu sırada grup içerisinde bulunan bazı çocukların anne ve babalarına sarıldığı görüldü. Mülteci grubun, Afganistan'ta yaşanan iç çatışmalar nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye üzerinden Avrupa ülkerine gitmek istedikleri öğrenildi.

"DAHA İYİ YAŞAM ŞARTLARI İÇİN..."

Kameralara konuşmak istemediklerini belirten bir grup mülteci, yaklaşık bin - 2 bin dolar arasında değişen paralar karşılığında Afganistan'ın başkenti Kabil'den çeşitli ulaşım araçlarıyla İstanbul'a kadar getirildiklerini, buradan da Almanya ve Finlandiya'ya gitmek istediklerini söyledi. 25 yaşındaki Fehaz Manan isimli Afgan Mülteci de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle Kabil'den ayrılıp, daha iyi şartlarda yaşamak ve iş bulmak için Avrupa'ya gitmek istediğini belirtti.

Piyalepaşa Bulvarı üzerinde para karşılığı kiraladıkları TIR'ın kasasına bindikleri sırada fark edilerek yakalanan yaklaşık 50 kişilik mülteci grubu ile TIR şoförü, polis araçlarıyla Kasımpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Karakolda ifadeleri alınan mültecilerin Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildiği öğrenildi.

(FOTOĞRAFLI)