Karadeniz Bölgesi’nin Türk futboluna damga vurduğunu belirterek sözlerine başlayan Korukır, “Karadeniz ve Marmara Bölgesi en çok futbolcunun yetiştiği bölgeler olarak bilinir. Trabzonspor ile Samsusnpor arasında maç oynanması fikrini kim ortaya attıysa çok doğru bir iş yapmış. kendisine teşekkür etmek lazım. Bizim Trabzonspor ile hazırlık maçı oynamamız her iki takım açısından da iyidir. ben futbolda kavgayı anlamıyorum. Futbol güzel bir oyundur. Futbol sahada başlar orada biter. Orada mücadeleni yaparsın. Dostluk, kardeşlik varken bunu dışarıya taşımaya ne gerek. var” ifadelerini kullandı.

Milli maç nedeni ile lige verilen arada zaten hazırlık maçı oynamayı planladığını belirten Korukır, “Bu tür organizasyonların bölge içinde daha çok olması lazım. Oynamayan oyuncuları bu tür maçlarda görme şansımız oluyor. Bu oyuncularımızın da maç temposunu artırmamız gerekiyor” dedi.

Liglerde hakem hatalarının arttığının sorulması üzerinde Korukır, “Ben mağlup olduğumuz maçlardan sonra hakemlere teşekkür ettim. önce kabahati kendimizde aramamız lazım. Başkasına suç atmak çok kolay. Diyelim ki hakem 3 hatalı düdük çaldı. Bizde 3 gol kaçırıp 3 hatadan da 3 gol yersek kimde kabahat. Her şeyin hakeme atılmasına karşıyım. Önceden ülkemizde belirli mevkiler için oyuncu yetişmediğini konuşuyorduk. Şimdi hakem yetişmiyor deniliyor. Ben tam tersini söylüyorum. Ülkemizde hakem yetişiyor ama desteklemiyoruz. Maçtan sonra en kolay şey hakemi eleştirmek. Ben kendi hatalarımı görmezsem nasıl olacak bu iş. Eleştirilere dayanamayıp hakemliği bırakan arkadaşlarımız oldu. Her maçtan sonra hakemlerin konuşulmasını yanlış buluyorum. Karabük maçında olmayan bir faulden gol yedik ama hakemin hiç suçu yok. Bende hakem olsam o faulü verirdim. Çünkü pozisyon öyle gelişti. Ben mantıken bir hakemin benim kötülüğümü kasıtlı isteyeceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

SAMSUNSPORLUYUZ.COM