Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'de, tuvalette doğurduğu bebeğini evin balkonundan boş araziye attığı iddiasıyla tutuklanan 34 yaşındaki R.G.A.'nın 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, iki ayrı hastenenin cezai ehliyetinin tam olduğunu belirttiği sanık R.G.A. için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan da rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.
Geçen 11 Ocak'ta, Konak İlçesi Halil Rıfatpaşa Caddesi'ndeki apartmanlar arasındaki arsada yeni doğmuş bir bebeğin cesedini görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bebeğin cesedinin bulunduğu binanın 4'üncü katında oturan bir kadının hamile olduğu bilgisine ulaştı. Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan, bekar R.G.A., eve gelen polisleri görünce bebeğin kendisinin olduğunu kabul etti. Gözaltına alınan R.G.A. sevkedildiği adliyede tutuklandı. Hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan beşinci duruşmasına tutuklu sanık R.G.A. ile avukatı Akif Duygu katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Ali Naki Ceylan, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda sanığın 'cezai ehliyetinin tam' olduğunun belirtildiğini açıkladı. Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, sanığın cezai ehliyeti bakımından ve ayrıca ölen bebeğin düşmeyle mi, çarpmayla mı ya da başka bir şekilde mi öldüğünün tespiti için, sanığın ve dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yeni bir raporla alınmasını talep etti.
Sanık avukatı Akif Duygu da, "Biz de raporun yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Özellikle müvekkile yapılan muayene fiziki muayene olmuştur. Müvekkile yeni rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilsin. Tahliye konusunda takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi.
Sanık R.G.A. ise "Avukatımın beyanlarına katılıyorum. Ben talihsiz bir olay yaşadım. Psikolojim bozuk. Kendimi ifade edemiyorum. Evlat sevgisi nedir bilmiyorum. Ben bunu tatmadım. Yazılı olarak beyanda bulunmak istiyorum. Tahliye konusunda takdiri önce Allah'a sonra size bırakıyorum" dedi. Sanığın küçük bir kağıda yazdığı savunması dosyaya konuldu.
Mahkeme Başkanı Hakim Ali Naki Ceylan, Cumhuriyet savcısının taleplerini kabul edip, sanığa yeni rapor alınması için dava dosyası ile birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek gözlem altında alınmasına, tutukluluk halinini devamına karar verip, duruşmayı erteledi.
Mahkemeye İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nden daha önce gelen ilk heyet raporunda da sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilmişti.

FOTOĞRAFLI