Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kiraladıkları oto  kuaföründen kazdıkları tünelle petrol boru hattından 50 ton akaryakıt hırsızlığı  yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, kiracılar tarafından işletilen bir oto  kuaföründen kazdıkları tünelle NATO boru hattından akaryakıt çaldıkları ileri  sürülen ve Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa ve Yalova'da  düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Ş.A, M.Z, M.Ç. ve E.P'nin emniyetteki  işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından "enerji ve nakil  hatlarından hırsızlık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

OLAY

Yalı Mahallesi'nde bir oto kuaföründen gelen akaryakıt kokusundan  rahatsız olan vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine, iş yerinden kazılan  10 metre uzunluğundaki tünelle, NATO petrol boru hattına tali boru çekilerek 200  bin lira değerinde 50 ton akaryakıt çalındığı tespit edilmişti.

Bursa ve Yalova'da düzenlenen operasyonda Ş.A, M.Z, M.Ç. ve E.P.  gözaltına alınmış, yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 5 mermi ve olayda  kullanıldığı ileri sürülen, içerisinde özel aparatlı tanklar bulunan minibüs ele  geçirilmişti.

Kaynak:Milliyet