SAMSUN (AA) - Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen kanserle mücadele çalışmaları kapsamında, ilçe yöneticilerinin eşlerinden gönüllü olmaları istendi.

Toplum Sağlığı Merkezi eğitim hemşiresi Nurten Güneş, son yıllarda artan kanser oranını azaltmak için Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi olarak eğitimler yaptıklarını söyledi.

Kanserin öldürücü olmasına rağmen alınacak tedbirlerle bunun önlenebileceğini vurgulayan Güneş, "Erken yakalandığında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle erken tespit edilmesi çok önemlidir" dedi.

Toplum Sağlığı Merkezinde meme kanserinin erken teşhisi için mamografi, rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için ise Smear ve HPV DNA testi yapıldığını anlatan Güneş, aile hekimliklerinde de bağırsak kanseri taraması yapılabileceğini kaydetti.

Testlerin ücretsiz olduğunu bildiren Güneş, "Meme kanseri taramasında 40-69 yaş arası kadınlar, rahim ağzı kanserinde 30-65, bağırsak kanseri taramasında ise 50-70 yaş aralığındaki kadınlar müracaat edebilir" diye konuştu.

Programa Vezirköprü Kaymakamının eşi Hatice Kaşıkçı, Garnizon Komutanının eşi Hacer Damla Açıkel, Belediye Başkanının eşi Tülay Edis, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekiminin eşi Arzu Gür, Vezirköprü Toplum Sağlığı Başkanının eşi Saliha Asan, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhemşiresi Reyhan Gülburun, Vezirköprü SGK Müdürü Saliha Akman, Vezirköprü Meslek  Yüksekokulu Müdürü Gonca Özdemir Tarı ile kadın eczacılar ve diş hekimleri katıldı.

Katılımcılar, çalışmalara her konuda destek olacaklarını belirtti.