GİRESUN (AA) - Güce ilçesinde fındık üreticilerine budama eğitimi verildi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Fındık Tanıtım Grubu tarafından yürütülen ''Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi '' kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün de katkılarıyla Güce'de fındık üreticilerine budama eğitimi verildi.

İlçeye bağlı Gürağaç köyünde düzenlenen eğitimde, Ziraat Mühendisi Ahmet Elevli fındık üreticilerini projenin amacı konusunda bilgilendirdi.

Elevli, yapılan projeye hedefin, fındık yetiştiriciliğinde birim alandan daha yüksek verim ve daha kaliteli ürün almayı kısıtlayan budama hataları ve fındık gübreleme konularında yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Üreticilerin daha fazla ürün elde edebilmesi için üretim teknikleri konusunda bilgilendirilmelerinin son derece önemli olduğunu ifade eden Elevli, "Bu amaçla çiftçilerimize yönelik fındık bahçesinde uygulama gerçekleştirdik. İnşallah burada yapılan eğitimin faydalı olacağını düşünüyorum. Fındık üreticilerimizin bu uygulamaları bundan sonra kendi bahçelerinde gerçekleştireceklerini umut ediyoruz. Verimin en önemli unsurlarından biri de budamaktır. Uygun budama yapıldığında verim de o kadar kendini belli edecektir" dedi.

Daha sonra konunun uzmanları tarafından, uygulama bahçesinde uzman ekip tarafından örnek budama çalışması yapıldı.

Eğitim sonunda katılımcılara budama makası, budama testeresi, fındık yetiştiriciliği kitabı dağıtıldı.