AK Parti 1. Bölge Milletvekili aday adayı Münteha Seda Kurtaran, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, yaşlılarına ve büyüklerine sahip çıkmayan bir toplumunun geleceğinin olamayacağını vurguladı.
AK Parti 1. Bölge Milletvekili aday adayı Münteha Seda Kurtaran, 18-24 Mart tarihleri arasındaki Dünya Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yaşlılara ve büyüklere saygının Türk kültürünün vazgeçilmez bir öğesi olduğunu belirten Kurtaran, "Geçmişimizin aynası, geleceğimizin yol göstericileri yaşlılarımız, milli kültürümüzün vazgeçilmez değerleridir. Bizlerin en büyük öğreticileri ve yol göstericileri yaşlılarımıza sevgi, saygı ve merhamet gibi bağlılık duyguları ile yaklaşmamız gerekmektedir. Onlar bizlerin baş tacıdır. Büyüklerimize ve yaşlılarımıza tarihin her sayfasında büyük önem verilmiştir" dedi.
Yaşlılarına ve büyüklerine sahip çıkmayan bir toplumunun geleceğinin olamayacağının altını çizen Kurtaran, "Geçmişimizin izinde, bizleri bugünlere getiren ve bizlerle geleceğe yol alırken rehber olarak yanımızda olan büyüklerimize ve yaşlılarımıza verdiğimiz, vereceğimiz değerler ile yarınlara daha bir umutla bakacağımız inancındayım. AK Parti hükümeti 13 yıllık başarılı yönetim anlayışı içinde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için birçok başarılı projeye imza attı. Huzurevleri ve bakımevleri ile yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için yapılan projeler ile yaşlılarımıza sahip çıkıldı ve destek olundu. Bizler hiçbir zaman geçmiş ile geleceğimiz arasından köprü görevi gören değerli büyüklerimizi ve yaşlılarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Ülkemizde ve ilimizdeki tüm yaşlılarımızın haftasını kutluyor, huzur, afiyet ve mutluluk içinde geçirecekleri güzel günler diliyorum" ifadelerini kullandı.