10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’ı ziyaret etti.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ertuğrul Aytaç’a tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan Çelik ve Başkan Çerçi, hafta sonu şehir dışında yapılacak toplantıya katılacakları için, gazetecilerin gününü erken kutladılar. Şehrin yöneticileri olarak basın mensuplarıyla sürekli bir arada olduklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Cemiyet Başkanımızın şahsında soğuk, sıcak, yağmur, çamur demeden mesai harcayan ve bizlerin haberlerini hemşerilerimize ulaştıran tüm basın mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Bizler şehrin yöneticileri olarak basın mensubu arkadaşlarımız ile sürekli bir araya geliyoruz. Her zaman gazeteci kardeşlerimizin yanındayız. Çünkü onlar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Gazeteciler halkın taleplerinin bize ulaşmasında bizlerinde hizmetlerinin halka ulaşmasında ciddi bir aracılık görevi üstleniyorlar. Bu nedenli sizleri ne denli zor şartlarda çalıştığınızı biliyoruz. Belediye olarak da sizlerin şartlarınızı iyileştire bilmek, size katkı sağlaya bilmek için çaba ve gayret içerisindeyiz. Bundan sonrada üzerimize düşen görevleri de yerine getireceğimizden en ufak bir endişeniz olmasın” dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, “Basın emekçisi kardeşlerimiz, bizler gibi sürekli bir gayret içerisindeler. Bizlerle ilgili, belediyelerimiz ve çalışmalarımız ile ilgili haberleri halkımıza iletiyorlar. Anadolu’da ‘Elinden Emekli’ olanlar diye bir tabir vardır. Yani eliyle ekmeğini kazanan sanatkârlar için söylenir. Basın mensubu kardeşlerimizde işte bu tabire uyanlardır. Yaz kış demeden haber yapmak zor şartlarda iş yapıyorsunuz. Basın mensubu kardeşlerimizin bugünkü şartlardan daha iyi şartlarda çalışmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda yerel yönetimler olarak bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Gününüz kutlu olsun” dedi.
Manisa merkezdeki iki belediye başkanını cemiyette ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, her iki başkana da ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.