Samsun'un uydudan yayın tek televizyonu Kanal S ekranlarında kentte gerçekleştirilen TEKNOFEST çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, "TEKNOFEST'in Samsun merkezli yapılacak olması kentte ciddi bir potansiyel oluşturacak. Bu nedenle TEKNOFEST için kentimize gelen her kişiyi memnun olarak göndermek en büyük turizm yatırımıdır" dedi.

'HAVALİMANI TURİZM KAPIMIZ'

Samsun'un uydudan yayın tek televizyonu Kanal S ekranlarında yayınlanan Nokta Arası programının moderatörü Adnan Öz'ün konuğu İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal oldu. Samsun'un ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu kaydeden İpekdal, "Bakanlığımızın öncülüğünde 2019 yılında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruldu. Bu ajansın izdüşümü olarak ilimizde de Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın öncülüğünde Samsun Turizm Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kurul 3 ayda bir toplanıyor. Biz bu kurulda Samsun'un turizm imkanlarını, avatajlarını değerlendiriyoruz. Sektörün taleplerini dinliyoruz. Şu anda uçak seferlerinde arz talep dengesi var. Talep olduğu takdirde uçak seferlerinin başlaması için önümüzde hiçbir engel yok. Bir şehrin turizminin canlanmasında yurtdışından doğrudan uçuşların yapılabilmesi önemli. Çarşamba Havalimanı turizm açısından önemli bir kapımız" diye konuştu.

'REKORU BU YIL KIRACAĞIZ'

İpekdal, gelen yerli ve yabancı turistlerin ağılanması bakımından yatak kapasitesinin son yıllarda ciddi oranda arttığını belirterek, "Kentimizde 30'un üzerinde otelimiz, 140 kadar da belgesi olan konaklama tesisimiz var. TEKNOFEST döneminde kentimizde otel ve konaklama tesislerimizin yanı sıra, kamu misafirhanelerini, KYK ve özel yurtları da devreye almaya planlıyoruz. Yani misfirlerimiz geldiğinde kentimizde günde yaklaşık 30 bine yakın kişi konaklayabilir. Samsun'da turist sayısında zirveyi yakaladığımız yıl 2019 yılıydı. 19 Mayıs'ın 100. yılında toplam 12 milyon 87 bin 209 konaklamaya ulaşmışız. Bu bütün zamanların rekorudur. Bu yıl TEKNOFEST dolayısıyla 2019'daki rakamı geçeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR'

TEKNOFEST'in şehrin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu kaydeden İpekdal sözlerine şunları ekledi: 

"TEKNOFEST'in gelen her kişiyi memnun olarak göndermek en büyük turizm yatırımıdır. Şehrimizin geleceğe dönük potansiyelini artıracak bir çalışma olacak. Şehrimizin bir ruhu var o ruhu diri tutmamız lazım. Bu konuda vatandaşlara da çok iş düşüyor. Bizim sosyal medya hesaplarımızından yaptığımız tanıtımlarımızın, vatandaşlarımızın da paylaşması çok önemli. Bu noktada Kanal S ekranlarından vatandaşlarımızın paylaşım yapması için çağrıda bulunuyorum."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.