Burhan CEYHAN / KOÇARLI (Aydın), () - AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde yetiştiği mahalleyle aynı isme sahip, lezzetiyle ünlü 'bıyıklı kavunu'nun markalaşması için hazırlıklara başlandı.
Bıyıklılı kavun üreticilerinin talebi üzerine Koçarlı Ziraat Odası ve Belediye Başkanlığı, bölgenin lezzetiyle ünlü kavunu için patent başvuru hazırlığına başladı. 400 dönümlük arazide yetişen bıyıklı kavununun ağustos ayı başlarında başlayan hasadının, eylül ortalarına kadar sürdüğü kaydedildi. Geçen yıl satışta yaşanan sıkıntının bu yıl geride kaldığı; üreticilerin toptan olarak kilosu 65 ile 70 kuruş arasında ürününü elden çıktığı ifade edildi.
'MARKAMIZI BAŞKALARI KULLANIYOR'
Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, markalaşmak için kısa süre içinde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Geçen yıl ürün satışı konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Öztürk şöyle dedi:
"Bu yıl da üretici olarak çok rahat değiliz. Kooperatifleşme konusunda emin adımlar attık. O adımların buradaki kavun üreticilerinde büyük fayda getireceğine inanıyorum. Biz Koçarlı Ziraat Odası ve Belediye Başkanlığı olarak bu işin kurulması için işin takipçisi olacağız. Kavun üretimi geçen yıla oranla yarı yarıya azaldı. Fakat fiyatlar, geçen yıla oranla üreticiler için yeterli. 400 dönüm civarında kavun üretimi var. Patent alma çalışmalarımız olacak. Bizim markamızı başkaları kullanıyor. Kooperatifleşerek patent alıp, marka olacağız."  
FOTOĞRAFLI