ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Orduspor'un maddi sorunlarını bildiklerini belirterek, "Orduspor'a bu sezon 1 milyon lira daha vermeyi taahhüt ediyorum" dedi.

Orduspor Kulübü tarafından İstanbul'da bir otelde düzenlenen destek yemeğine katılan Enver Yılmaz, Orduspor'a 1 milyon lira destek sözü verdiğini açıkladı. 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Orduspor'un uzun süreden beri maddi sıkıntıları olduğunu belirterek, "Ortada bir enkaz var. Şimdi gün bu enkazı kaldırma günüdür, gün birlik ve beraberlik günüdür" diye konuştu. 

Her kesiminin Orduspor'a destek olması çağrısında bulunan Yılmaz, Orduspor'a geçen sezon ve bu sezon başı yaptığı maddi yardımlar olduğunu hatırlatarak, "Bizim desteklerimiz her zaman olduğu gibi sürecek. Yeter ki Orduspor eski günlerine geri dönsün" diye konuştu. 

Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

"Sezon başında bu kampanyayı başlatmıştık. Sezon başında toplanan yardımın iki katını vereceğimizin taahhüdünde bulunmuştuk. Bu sezon Orduspor'un mali zorluklarını bildiğimiz için sezon başında 700 bin liralık destek sağlamıştık. Bugün de Orduspor'umuzun yaptığı yardım toplantısına 19 ilçe belediye başkanlarımızla çıkartma yaparak takımımızın yanında olduğunu bir kez daha gösterdik. Bizim bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Orduspor'un maddi sorunlarını çok biliyoruz. İnşallah Orduspor'a bu sezon 1 milyon daha vermeyi taahhüt ediyorum. Hayırlı olsun."

Öte yandan düzenlenen destek yemeğinde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar 500 bin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş 300 bin lira destek sözünde bulundu. 

Destek yemeğinde ayrıca davetli bazı iş adamları tarafında da Orduspor'a destek taahhüdünde bulunuldu. 

Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk, Orduspor'a destek veren başta Enver Yılmaz olmak üzere herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, "Orduspor'u bu krizin içerisinden çıkartmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.