İhsan YALÇIN - Özkan ARSLAN / İSTANBUL, () HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Pendik ve Dilova'daki programlarının ardından, Maltepe'de bir kültür merkezinde "Maltepe Forumu" tarafından düzenlenen söyleşide konuştu.
Alkışlar ve sevgi gösterileri eşliğinde konuşmasına başlayan Demirtaş, şunları söyledi:

"Her şeyi yatırım ve büyüme aracı olarak görüyorlar. Mabedleri kulelerdir işte. Yeni ibadethaneler, Levent'te dikildiği gibi büyük kulelerdir. Kapitalizmin mabedleridir. Bunlar da ona tapıyorlar. Baktıkları her yer ne kadar para eder, ne kadar paraya dönüştürebiliriz ve bundan yola çıkarak bizler kalkınmayı ne kadar sağlarız. Ne kadar kalkınırsak o kadar güçlü bir ülke, iktidar oluruz; ilelebet de AKP olarak ülkede hegemonyamızı sürdürürüz. Mevzuya böyle bakıyorlar. Yani tarih, medeniyet, kültür, sanat, bunlar hiçbir şekilde uğramamış mevzulardır. Yani sizler bizler trene bakarız, şiir yazarız, türkü söyleriz. Bunlar öküzün trene baktığı gibi bakarlar. Nasıl baktığınızla ilgilidir. Kara trene bakarsınız, sizi duygulandırır, hüzünlendirir, geçmişe götürür. Onunla ilgili türküler, şiirler, anılarınız aklınıza gelir. Anadolu'nun her tarafından kara trenin yüklendiği o maneviyat, her yere götürdüğü o selam gelir aklınıza. Bunlar öküz gibi bakarlar."

 

"ERDOĞAN'IN OLURU OLMADAN ASLA HAYATA GEÇMEZ"
Maltepe Forumu sözcülerinden eski Tekel arazisinin imarıyla ilgili bilgi alan Demirtaş, şöyle konuştu:

 "İstanbul başka olmak üzere bütün kentsel müdahaleler ideolojiktir. Ve bunların hiçbiri halen Cumhurbaşkanı'nın fiili onayı olmadan hayata geçirilemez. Kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken başladı, Başbakan iken de öyleydi, şimdi de öyledir. İstanbul'daki imara dair büyük ciddi değişiklikler ve onay Erdoğan'ın oluru olmadan asla hayata geçmez, halen öyledir. Önce onun önüne götürürler, 'Efendim ne diyorsunuz?'... O İstanbul'u karış karış bilir. Neresi, ne para eder, iyi bilir. Kafa çalışıyor bu konuda. Ben hep diyorum, kesinlikle İmam-Hatip değil, o ticaret lisesi mezunu da, milleti kandırıyor. Kafa paradan başka hiçbir şeye çalışmıyor. Davutoğlu zavallısı belki kurucuları içindedir de, hiçbir numarası yoktur, emin olun. Erdoğan'dır bu işlerin piri, kendisidir. Rantın nasıl sağlanacağını, yenileceğini, dağıtılacağını iyi bilir. Çünkü devleti ele geçirmenin yolu budur."

(FOTOĞRAF)