Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Bahar dönemi açılışına katıldı.
KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Bahar Dönemi açılışı Sare Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene, Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Valisi Muammer Erol’un Eşi Nazmiye Erol, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker ve Karaman Valisi’nin eşi Vildan Koca ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile üniversite mütevelli heyet üyeleri, bölüm öğrencileri ve davetliler katıldı. Törende Hattat Hüseyin Öksüz ve Sare Davutoğlu hat sanatı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü hakkında sohbet etti.
Ebru ve hat sanatının her zaman çok ilgisini çektiğini, bu sanatların en güzel estetik şekilde insanlar üzerinde etki oluşturduğunu söyleyen Davutoğlu, “Ebru ve hat varoluşumuza anlam katan bir sanatlardır. Her zaman gönüllere hitap etmiştir. Kur’an Mekke’de nazil oldu, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı. KTO Karatay Üniversitesi’ne bu sanatın yeniden canlanmasına katkı sağladığı için teşekkür ederim. Üniversitemiz sanata iade-i itibar kazandırmıştır. Bu sanatlara ilginin artması son derece önemlidir. Hattat Öksüze ve bölüm öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Öksüz, hat sanatlarına ilginin arttığını belirterek, “Hattatlığa olan ilgi İslam Konferansı Teşkilatı’nın da desteğiyle yeniden arttı. İnsanlarımız bu marifete iltifat gösteriyorlar. Onunla da kalmadı, güzel sanatlar fakültelerinde bölümler açılarak hat sanatı ve buna bağlı sanatlar son yıllardaki çalışmalarla gelişti ve iyi seviyelere ulaştı” dedi.
Sohbetin ardından Sare Davutoğlu Geleneksel Türk Sanatları Bölümü hat ve ebru sanatı atölyelerini gezdi. Uygulamalı çalışmalardan oluşan sergide öğrencilerden çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz tarafından Dr. Sare Davutoğlu’na ebru zemin üzerine isminin yazılı olduğu bir tablo günün hatırası olarak takdim edildi.