BAYBURT (AA) - Muş'un Hasköy ilçesinde iki polisin şehit olduğu trafik kazasında ağır yaralanan polis memuru Serkan Saka'nın Bayburt'taki babaevinde hüzün hakim.

Şehadet haberinin aileye haber verilmesinin ardından polis ekipleri ve vatandaşlar, Saka'nın babaevinin bulunduğu sokağa ve çevre binalara Türk bayrakları astı.

Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ile Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, şehit Saka'nın Uzungazi Mahallesindeki babaevine gelerek anne Songül Saka ve yakınlarına taziyede bulundu. 

Karaca ve beraberindekiler ziyaretin ardından Şingah Mahallesinde erkekler için açılan alana gelerek şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Bitlis'deki törenin ardından helikopterle Bayburt'a getirilecek şehit Saka'nın cenazesi, Yakutiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Şingah Mahallesi Asri Mezarlığı'nda babasının mezarının yanına defnedilecek. 

Evli ve 8 aylık bir kız çocuğu olan Saka'nın 3 gün önce doğum gününü kutladığı, Bayburt merkezde aldığı dairenin son taksitini de kaza yaptığı gün ödediği öğrenildi.