İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin, el emeği ile liflerden yaptığı keçeden şapkalar, çikolatadan oluşturulan şekillerle süslendi, projeden elde edilen gelir Buca Belediyesi’nde engelli çocuk parkı yapımı için bağışlandı.
Keçe ve çikolata birleşti, engelli çocuklara umut oldu. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin el emeğiyle liflerden yaptığı keçeden şapkalar, üniversitenin Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin çikolatadan oluşturduğu şekillerle süslendi; projeden elde edilen gelir Buca Belediyesi’nde engelli çocuk parkı yapımı için bağışlandı. İçimdeki Çocuk Derneği işbirliğinde gerçekleşen projede, iki bölüm öğrencileri engelli çocukların mutluluğuna ortak oldu.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Başkanı Prof.Dr. Elvan Özkavruk Adanır, keçeden şapka yapımı ve çikolata ile süslenmesi üzerine öğrencilerin üç hafta boyunca çalıştığını belirtti. Prof. Dr. Adanır, öncelikle Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin şapka tasarımlarını gerçekleştirdiğini ifade ederek, daha sonra liflerden keçe şapkaları ürettiklerini söyledi.
SIRA DIŞI PROJEDEN ENGELLİ ÇOCUKLARA
Moda öğrencilerinin şapkaları aksesuarlarla süslediğini kaydeden Prof.Dr. Adanır, keçe şapkaların çikolata ile buluşma sürecini şöyle anlattı: “Son aşamada üniversitemiz mutfak sanatları ve yönetimi bölümü öğrencilerimizle eşleşerek ne gibi aksesuarlar yapacaklarını tartıştılar. Hep beraber çalışarak şapkaları çikolatalarla süslediler. Açtığımız sergide de şapkalarımızı satışa sunduk. Elde ettiğimiz gelir de Buca Belediyesi’nde İçimdeki Çocuk Derneği ile birlikte bir engelli çocuk parkı yapımında kullanılacak.”
“ÇİKOLATA İZİN VERDİ, ŞAPKADA SÜS OLDU”
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner de, şapkaların tasarlanmasının ardından çikolata ile süslemeler yaptıklarını söyledi. Öner, öğrencilerle bir araya gelerek şapkaları nasıl hayallerindeki gibi süsleyebileceklerini konuştuklarını belirterek "Çikolatanın izin verdiği şekilde çalıştık. Her şapkaya tek tek uygulama yapıldı. Şapkanın üzerindeki çikolatalar yemeye uygun olmadığı için öğrenci şeflerimiz, yanında lezzetine doyulmayacak bir kutu çikolata üretti” diye konuştu.