İçişleri Eski Bakanı, Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala Yazarlar Birliğinin sabah kahvaltısı programının misafiri oldu. Bakan Ala’ya Yazarlar Birliği üyeleri, gazeteciler şehrin meseleleri hakkında çeşitli sorular yönelttiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’unda katıldığı toplantı da önemli konular gündeme geldi.
Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli yaptığı açıklamada, Bakan Efkan Ala’nın davetlerine icabet etmesine teşekkür ederek Bakan Ala’ya toplantıya katılacakların soru sorabileceklerini ifade etti.
Erzurum’un kuş cenneti bir il olduğu, bu özelliğini kaybettiği, istendiği taktirde aynı özelliğe kavuşarak Erzurum’un kuş cenneti olabileceği üzerinde duruldu.
Bir başka konu ise Aziziye Tabyalarında bulunan ama tahrip olmuş, kaybolmuş şehit mezarlarının gün yüzüne çıkarılması oldu.
Toplantı da ayrıca Palandöken Kayak Merkezi’nin özelleştirilmesi, Erzurum’un çözüm bekleyen sorunları, Türkçeye giren uydurma kelimeler, ülke üzerine oynan oyunlar konuşuldu.
Bakan Efkan Ala, Şehrin sorunlarıyla ilgili bir çalışma yaptırdığını, Yeni Türkiye’de Erzurum’unda yeni yerinin olduğunu söyledi.
Tarım ve hayvancılık, kış turizmi başta olmak üzere diğer turizm dalları, şehrin bölgesinde ana il olması için gerekli çalışmaların planlandığını, uygulamaya geçileceğini söyledi.
Ülke üzerine çeşitli oyunlar oynandığına dikkat çeken Bakan Ala, “Vatandaşın desteği ile Türkiye bütün bu oyunları bozacaktır” dedi.
Türk Devleti’nin geçmişinin asırlara dayandığını da ifade eden Bakan Ala, “Dilimizi öyle bir hale getirmişler ki, yerine koydukları kelimeler uyduruk kalıyor. Geçmişle geleceğin irtibatı kesilmiştir” diye konuştu.
Erzurum’un coğrafi konumu nedeniyle yatırımcının vazgeçemeyeceği bir mekan olduğuna da işaret eden Ala, şunları söyledi: “Erzurum’un bir tarafında kış var. Azıcık öteki tarafında deniz. Yaptığımız tünellerle Erzurum denize yakın hale gelmiştir. İklimi de bir nimettir Erzurum’un. Mesela burada Sağlıkla ilgili ürünlerin üretilmesi mümkün. Hayvancılığa dayalı bir sanayinin faaliyete geçirilmesi de mümkündür. İşte bütün bunlar programımız içerisindedir. Sadece “Erzurum’un kalkınmasını değil çevre illeriyle birlikte bir noktaya yürümek gerekir. Erzurum’da kış turizmi var. Sarıkamış’ta da var. Erzurum’a gelen turisti sadece Erzurum’da bir hafta tutmak kolay değil. Ama Sarıkamış’ı işin içerisine sokarsanız, 2 saatte denize götürürseniz turist bu bölgede çok rahat bir şekilde bir hafta kalır.”