Spor Toto Süper Lig’de zirvenin uzağında kalan ve Ziraat Türkiye Kupası’na ise dün veda eden Trabzonspor ağır yaralı.
Sezon başında yüksek maliyetli flaş transferlerle baştan aşağıya kadrosunu yenileyerek yeni sezona başlayan Trabzonspor, hedeflerinin gerisinde kalarak hayal kırıklığı yaşattı. Spor Toto Süper Lig’de zirvenin 14 puan gerisinde kalan bordo-mavililer, Avrupa’ya gitmenin en kestirme yollarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası’na da dün veda ederek ağır bir yara aldı.
Saha içinde sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, saha dışında da zor bir süreç geçiriyor. Fenerbahçe maçı öncesi, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı açıklamalar ve bunun sonrasındaki gelişmeler sıcaklığını korurken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PDFK) Trabzonspor Kulübüne ve yöneticilerine tarihi ceza vermesi bordo-mavili kulüple TFF arasındaki ipleri iyice gerdi. Totalde bordo-mavili kulüp ve yöneticilerine 424 Bin TL para ceza kesilirken, Hacıosmanoğlu’na 180 gün, Yakup Aslan’a 45 gün ve Ali Uzanay’a 28 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
TFF ile Trabzonspor arasında iplerin gerildiği noktada Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile Medicana Sivasspor arasında oynanan müsabakada düdük çalan hakem Mete Kalkavan’ın vermiş olduğu kararlar ise bordo-mavili kulübü çileden çıkardı. Karadeniz ekibi kupadan elenmelerini Kalkavan’nın çalmış olduğu yanlış düdüklere bağlarken, bordo-mavili yönetimin ise dün akşam ki karşılaşmada yaşananların ardından sessizliğini koruyor. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini dün akşam ki maçın ardından herhangi bir açıklamada bulunmazken, telekonferans yöntemiyle toplantı yaptıkları ve bu toplantı sonrası alınacak kararları kamuoyu ile paylaşacakları öğrenildi.
YANAL VE KALKAVAN AYNI UÇAKLA İSTANBUL’A GİTTİ.
Ziraat Türkiye Kupası 16. Tur müsabakasında Medicana Sivasspor’a uzatma dakikalarında 3-2 mağlup olarak kupaya vedan eden Trabzonspor, haftasonu İstanbul Başakşehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak. Günü izinli olarak geçirecek olan bordo-mavililerde teknik direktör Ersun Yanal ve Ganalı oyuncu Waris’in aynı uçakla İstanbul’a gittikleri bildirildi. Uçakta ise verdiği kararlarla maça damga vuran Mete Kalkavan ve yardımcılarının da yer aldığı öğrenilirken, Yanal ve Kalkavan arasında herhangi bir diyalog olmadığı da gelen haberler arasında.