Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasının ardından Atatürk Bulvarı üzerinde uygulama yaptı. Sürücülerin yönetmeliğe uygun olarak kış lastiği taktığı görülürken, kurallara uymayan araçlara da 571 lira ceza para cezası kesileceği bildirildi. Bu ceza Ocak 2016’dan itibaren 602 liraya yükselecek.
Zorunlu kış lastiği takma uygulamasının başlamasının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Edirne-İstanbul karayolu Atatürk Caddesi üzerinde kış lastiği uygulaması yaptı. Şehir merkezinden çıkış yapan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar durdurularak lastikleri trafik memurlarınca tek tek kontrol edildi. Genel olarak sürücülerin yönetmeliğe uyarak kış lastiği taktığı gözlenirken, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere de 571 lira ceza para cezası kesileceği bildirildi. Bu cezanın yıl başından itibaren 602 liraya yükseleceği belirtildi.
Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde yolcu ve yük taşıyan ticari araçların, zorunlu kış lastiği yönetmeliğine uygun olarak lastiklerini değiştirdiği gözlendi. Sürücülerden Fatih Tunç, 10 gün önce lastiklerini değiştirdiğini ifade ederek, "Kış lastiği uygulaması başlamadan ben aracımdaki değiştirmiştim. İşyeri gereği sürekli yollardayız ne zaman ne olacağı belli olmuyor bu nedenle tedbirimizi önceden aldık" dedi.
Mehmet Balta ise zorunlu kış lastiği uygulamasının gerektiğini olduğunu belirterek, "Ben aracımda insan taşıyorum bu nedenle dikkat etmek gerekiyor. Kış lastiklerimizi geçen hafta taktık. Sürekli yollardayız, yağmur, sis kar olacak. Bu lastikler kazaları da önlüyor" diye konuştu.
CEZASI 571 LİRA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 3 yıl önce yürürlüğe giren ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'e göre, kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek ve 571 lira da para cezası uygulanacak.

FOTOĞRAFLI