Mesut MADAN/BURDUR, () - TARİHİ Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık kürsüsüne çıkan, Dünya ve Avrupa'da dereceler alan güreşçiler, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) yüksek lisans yapacak.
Yüksek lisans eğitimleri için MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na kayıt yapan Kırkpınar başpehlivanları, Dünya ve Avrupa şampiyonları Recep Kara, Hamza Köseoğlu, Abdullah Güngör, Salih Eriç, Hüseyin Şahinal, Ahmet Gülhan ve Mehmet Coşkungönül, Taş Oda'da Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ile bir araya geldi. Toplantıya, Rektör Yardımsı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ömer Tekşen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Pepe, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şahin ile Yrd. Doç. Dr. Barbaros Serdar Erdoğan katıldı.
Başpehlivanların üniversitenin öğrencileri olarak MAKÜ'ye güç kattığını belirten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Bu dönem lisansüstü eğitimlerini üniversitemizde tamamlamak üzere bize başvurmuş olmalarından dolayı başta başpehlivanımız Recep Kara olmak üzere diğer şampiyon pehlivanlarımıza eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
ÜNİVERSİTEDE YAĞLI GÜREŞ MÜSABAKASI
Türkiye'de yağlı güreş organize eden ilk üniversite olmak istediklerini de belirten Prof. Dr. Korkmaz, şunları söyledi:
"Kampüsümüz içerisine yağlı güreş yapılabilecek spor ve konaklama sosyal alt yapıya önümüzdeki dönemlerde yatırım yapacağız. Yağlı güreşin gelişmesine üniversite olarak katkı verecek bir çalışmaya niyetimiz var. Güreş müsabakalarının olmadığı zaman da Türkiye'deki bütün başpehlivanları burada ağırlayarak bir çalıştay ya da sempozyum yapmayı düşünüyoruz. Bilimsel olarak yağlı güreşi masaya yatırmış oluruz. Akademik düzlemde bizim de bu anlamda bir çalışmamız olur."
PEHLİVANLAR ÜNİVERSİTEDE GÜREŞECEK
Başpehlivan Recep Kara ise Rektör Korkmaz'a güreşe verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Rektör Korkmaz'ın Kırkpınar güreşlerine gelerek izlediğini hatırlatan Kara, "Rektör yardımcısı ve danışman hocalarımla Edirne'de bize destek oldular. MAKÜ'yü tercih etmemize biraz da bu sebep oldu. Avrupa ve dünya şampiyonu olan arkadaşlarımız var. Kırkpınar başpehlivanı olan arkadaşlarımız var. Lisans eğitimini alan diğer milli güreşçi arkadaşlarımız da var. Önümüzdeki dönemde üniversite kampüsü içerisinde bütün Kırkpınar başpehlivanlarının katılımıyla yağlı güreş organizasyonu yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Adem Korkmaz başpehlivanlara Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı Safahat ile Alaca Dokuma fular hediye etti. Pehlivanlar da Prof.Dr. Korkmaz'a minyatür kıspet hediye etti.

FOTOĞRAFLI