Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada çiftleri teşvik etmek üzere Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere faizsiz ve geri ödemesi uygun şartlarda evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki tur şeklinde düzenlenen seçimlerden galibiyetle çıkmasının ardından gözler devlet destekli faizsiz evlilik kredisine çevrildi…

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir."

Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.

Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından birisinin de Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacağı belirtildi.

DEVLET DESTEKLİ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER? 

Devlet destekli evlilik kredisi şartları ile ilgili henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK? 

Konuyla ilgili henüz bir gelişme bulunmuyor. Yeni kabinenin kurulmasından sonra faizsiz evlilik kredisi çalışmalarının hızlanacağı tahmin ediyor. Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.