Afyonkarahisar’ın Çay İlçe Kaymakamı Mustafa Üner ve Belediye Başkanı Ali Yakut, yapımına başlanan Çay Barajı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Çay halkı tarafından yıllardır beklenen baraj yapım çalışmalarının başlaması ilçede sevinçle karşılandı. Yüklenici firma tarafından baraj yapılacak alanda tünel açma, yol açma çalışmaları yapıldığı, 107 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 100 milyon metreküp su depolayacağı bildirilen barajı ilçede tarımcılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Gerçekleştirilecek incelemelerin ardından Başkan Yakut bir açıklama yaptı. Yakut “Çay halkının 40 yıllık baraj hasreti Allah’a şükür artık bitti. Hayvan borsamızı halkımızın hizmetine sunarak hayvancılıkta söz sahibi bir ilçe olduk. Şimdi Çay Barajı'mızın tamamlanıp hizmete sunulmasıyla ilçemiz tarımda da söz sahibi olacak. İlçemizin gelişmesinde önemli rol oynayacak olan Çay Barajı ilçemize hayırlı olsun. Büyük emeği olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve herkese teşekkür ederim” dedi.

Çay Kaymakamı Mustafa Üner ise, “Çay ilçemizin geleceğini değiştirecek olan Çay Barajı hayırlı olsun. Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.