Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyona yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan "Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Şubat-mart itibarıyla enflasyonda belirgin bir düşüş göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK"

"Tahıl koridoru konusunda uzun süredir aralıksız şekilde yoğun temas ve müzakereler yürüttük. Neticede Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya piyasalarına güvenli şekilde ihracatına yönelik mutabakatın İstanbul'da imzalanmasını sağladık.

Planın başarılı şekilde uygulanmasıyla vahim boyutlara ulaşmakta olan küresel gıda krizinin etkileri hafiflemeye başlayacak. Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek.

"ENFLASYONDA ŞUBAT-MART AYLARINDA DÜŞÜŞÜ GÖRÜRÜZ"

Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Kur Korumalı Mevduat'a vatandaşımızın ilgisi yüksek oldu. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, ulaştırma konusunda ve diğer konularda dolaylı etkilemeyi sürdürecek. Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.