Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki konteyner kenti ziyaretinde, "Şehir merkezlerimizde inşa edeceğimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözleşmeleri imzaladık." dedi.

"SIFIRDAN BAŞLAYACAĞIZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Biz burada sizleri dinlemek için varız. İslahiye Gaziantep'in ilçeleri arasında depremden en çok etkilenen ilçelerimiz arasında yer alıyor. Elektrik ve su alt yapısı konusunda herhangi bir sıkıntı kalmadı. Doğal gaz ile sıkıntıları da çözüme kavuşturmak için gayret ediyoruz. Önümüzdeki 2 ay içinde 18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere toplamda 200 bin konutun inşasına başlıyoruz. İslahiye'de 5 bin 175 bağımsız bölüm yıkılacak. 1797 konutun inşa süreci yarın başlıyor. Ağırına hafifine bakmadan şehirlerimi güvenli ve huzurlu yerleşim yerleri haline getirmekte kararlıyız. Sıfırdan başlayacağız, güçlendirme değil. Burada oturanlar özgüvenli şekilde otursunlar istiyoruz. Amacımız evleri bir yıl içinde tamamlamaktır.

OSMANİYE'DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'ye ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan ve Bahçeli, sırasıyla Saimbey Ortaokulu'nun bahçesine kurulan çadır kent ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin bahçesindeki çadır kentleri ziyaret edip, depremzedelerle bir araya geldi. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, son duruma ilişkin bir değerlendirme yaptı. Buradan Bahçeli ile Gaziantep'in Nurdağı bölgesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nurdağı'nda yaptığı açıklamalar:

Sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Tüm Nurdağlı vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremle ilgili çalışmaları görmek üzere Cumhur İttifakı olarak buradayız. Deprem haberini alır almaz devletimizin tüm imkanlarını harekete geçirdik. Gaziantep özelinde 2 bine yakın iş makinesi hizmet yaptık. Gaziantep'te depremde 100 bin kişiyi çadırlara yerleştirdik. Gaziantep'ten 87 bin vatandaşımızı tahliye ettik. Gaziantep'te 16 bin 211 bina ağır hasarlı. Şehirlerimizin ihyasına en kısa sürede başlıyoruz. Vatandaşlarımızın barınma ve diğer sorunları için kalıcı adımlar atıyoruz. 37 bin 645 bağımsız, 16 bin 211 binanın ağır hasarlı olduğu görüldü. Şehirlerimizde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere 200 bin bina için kazmayı vuracağız.

Gaziantep’in tarihi kimliğini koruyarak daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Vatandaşlarımızın geleceklerine güvenle bakmalarını sağlayacak alt yapıyı kuracağız. Birliğimize beraberliğimize sahip oldukça aşamayacağımız engel görmüyorum. İzmir depreminde İzmir’i nasıl inşa ve ihya ettiysek bu iktidar şimdi de 11 ilimizde bu sıkıntıları süratle aşacaktır. Kısa süre öce Elazığ depreminde bütün inşa çalışmalarını başarıyla yaptık.

1 YIL İÇİNDE KONUTLARI YETİŞTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Osmaniye'de yaptığı önemli açıklamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bini geçtiğini ifade etti ve 'Vatandaşlarımızın imdadına 271 bin görevli yetişti.' dedi. 70 bin köy evi yapılacağını duyuran Erdoğan, 'Konutlarımızı bir yıl içinde teslim etmeye başlayacağız.' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, Osmaniye'de kurulan çadır kentleri ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.
daha fazla video için Osmaniye'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet tüm güvenlik güçleri ile 11 ilde yerini almıştır. 271 bin görevli ile vatandaşımızın yardımına koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. 70 bin köy evi yapacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Osmaniyeli vatandaşlarıma, Sayın Bahçeli’ye şükranlarımı sunuyorum. Dün Hatay merkezli 6.4 ve 5.8’lik depreme Kahramanmaraş’ta yakalandık. Bilim insanları 6 Şubat’taki depremi dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem olarak kaydediyorlar. Yıkımın şiddetini bizzat yerinde görme fırsatımız oldu. Birileri önemsizleştirmek istese de insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biri olduğu gerçektir.

"YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ"

Yaşadığımız depremlerde yüreğimize ateş düştü. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı.

Devlet ve millet olarak çalıştık. Ana muhalefet ve yanındakiler devlet yok diyorsa da gören gözleri kör, kulakları sağır. Devlet tüm güvenlik güçleri ile 11 ilde yerini almıştır. 271 bin görevli ile vatandaşımızın yardımına koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz çıkmış Kızılay’a nerde diyor. Kızılay 2 buçuk milyon insanına Yemek sunuyor. Geçici barınma merkezlerini hızla devreye alıyoruz. Bölgeye 300 bin çadır sevk edildi. Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde.

"KÖYLERİMİZİ DE 1 YIL İÇİNDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Çiftçilerimiz içinde her türlü desteği veriyoruz. Kalıcı konutlar için harekete geçtik. 1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Osmaniyeli kardeşlerimiz tüm raporlara e devlet üzerinde kimlik numarası ile ulaşabilir. Şehirlerimizi bütünüyle yenilemek için çalışacağız. Osmaniye’de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Yollarımızın tamamı açıktır. 458 bin bina acil yıkılacak. Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. 70 bin köy evi yapacağız. Adıyaman 8 bin 21, 14 bin 141, Malatya’da 17 bin 990 olmak üzere toplam 70 bin binayı hak sahiplerine vereceğiz. Yaşadığımız afetten 85 milyon olarak hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır, eksiklerimizi tamamlamamız büyük önem taşıyor. 17 Ağustos depremi sonrası attığımız adımların doğru olduğunu görüyoruz.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZ"

Adana’da çıkmış biri ‘Kentsel dönüşüme karşıyız’ diyor. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Vatandaşlarıma yeni bedeller ödetmeyin diyorum. Bunu yapalım ki yataklarımızda rahatlıkla uyuyalım. Devletimiz yıkılanın yerine daha iyisini yapmaya muktedirdir. Devlet ile millet arasına fitne sokmak isteyenlere prim vermeyin. Sizi karamsarlığa sürüklemesine izin vermeyin. Daha önce afetlerde milletimizi açta-açıkta bırakmadıysak yine devletimiz yanınızdadır. İhmali olanların gözünün yaşına bakamayacağız.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.