Erdoğan, "Hangi tuzakları kurarsanız kurun TEKNOFEST gençliğinin uyanışını engelleyemeyecek, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz" dedi.

AA-20220903-28804437-28804433-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hangi tuzakları kurarsanız kurun TEKNOFEST gençliğinin uyanışını engelleyemeyecek, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz" dedi.

AA-20220903-28804437-28804426-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDIAA-20220903-28804437-28804426-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI

"Sevgili Samsunlular, çok değerli dava arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu salonumuzdan Samsun'un tüm ilçelerine, mahallelerine, hanelerine muhabbetlerimi gönderiyorum. Samsun'a 2 yıl önce il kongremiz ve projemizin açılışı için gelmiştik. Salgın sonrası hasretin ardından Samsun'dayız. Siz gayretli neferlerle bir arada olma mutluluğu içindeyim. Sevdalara salonlara sığmayan dava arkadaşlarıma en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Samsun'da kuruluşundan bugüne görev yapmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hizmet bayrağını yükseğe taşımak için gayret gösteriyoruz. Türkiye'ye yatırım kazandırarak, ülkemizi güçlendirerek güvene layık olmaya çalışıyoruz. Gençler, 30 Ağustos zafer bayramımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kutladık. Perşembe günü öğretmenlerimizin atamasını yaparak, görev yerlerine uğurladık. Pazartesi de Kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz. Salı günü de Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'a gideceğiz.

AA-20220903-28804437-28804427-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI

"TEKNOFEST'İ GÖRÜP GURURLANMAMAK ELDE DEĞİL"

Küresel ölçekli yaşanan sıkıntılara rağmen var gücümüzle çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce iftihar verici bir programa iştirak ettik. Türkiye'nin girişimcilik ruhu bu yıl Samsun'da. Türkiye'nin nerelere geldiğini görme imkanı bulduk. Bir zamanların CHP'sinin koyduğu takozlar kalkınca bu millet nelere muktedir onu gösterdik. Teknofest'i görüp de gururlanmamak elde değil. İktidara geldiğimizde yerli milli üretim yüzde 20'ydi şimdi yüzde 80. Bu durarak, yatarak olmuyor Bay Kemal çalışarak oluyor. Ama sağ olsun Teknofest'e turistik seyahat yapmış. İnşallah ilham almıştır.

Teknofest, bu milletin son derece kısıtlı imkanlarla büyük bir destan yazdığını gösteriyor. Türkiye için hayal kuran tüm gençlerimiz ülkemizi her alanda şampiyonlar ligine taşıyor. Türkiye küresel ölçekte kendinden söz ettiriyor. Evlatlarımızı sinsi hesaplarına alet etmeye çalışan provokatörlere rağmen ülkemiz güven abidesi olarak göz dolduruyor. Baykar ürünlerini yetiştiremiyor. 3 sene sonraya gün veriyor. Bu başarılardan ülkemizi teknoloji çöplüğüne getirenlerin rahatsız olduğunu biliyoruz. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu. Şimdi hepsi geride. Hepsinin en güzelini yapar hale geldik.

AA-20220903-28804437-28804426-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI-1

"GENÇLİĞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

Türkiye'nin savunma sanayi yanında diğer alanlarda da bağımsız hale gelmesine tahammülleri yok. Hellalleşme diyor. Bu bir oyun. Hesaplaşma sözünün almasının gerisinde bu hazımsızlık var. Kimi şahsiyet fukaralarının partimizin kapısına kilit vurmasının gerisinde faşist kafayı hortlatma çabası vardır. Gençliğimiz yok diyenlere sesleniyorum, kendinize bakın. Bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz. Gençliğimizle birlikte hedefe yürüyoruz. Diyorlar ki kadın teşkilatı yok, AK kadınlar hazır. Kadınlarımız gençlerimizle ana kadememizle beraber gümbür gümbür geliyoruz. Sayılı günleri iyi değerlendirecek İnşallah 2023'te de Cumhur ittifakı olarak sandıkları patlatacağız. Geçmişte tecrübe ettiğimiz bayat senaryoları yeniden tedavüle sokmak istiyorlar. Samsun'dan fitne tüccarlarına söylüyorum, ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Sinsi emellerinize ulaşamayacaksınız. Kimlerle kol kola girerseniz girin, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz.

AA-20220903-28804437-28804436-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI

"SAMSUN'DA BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Bizim için esas olan milletin rızasıdır. Bu anlayışla çalışarak Samsun'da da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Toplam 43 milyar liralık yatırım yaptık. 6 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Samsun-Sivas arasındaki seyahat süresini 5.5 saate indirdik. 9 baraj inşa ettik. 4 yeni organize sanayi bölgesi kurduk. 14 ilçeyi doğalgazla tanıştırdık. 2023 imtihanını başarılı şekilde vererek, hizmet mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz. Gençlerimizden tempolarını biraz daha artırmalarını istiyorum. Hanım kardeşlerimizden kapı kapı dolaşmalarını istirham ediyorum."

Çevre ve şehircilikte, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı eliyle Samsun'da 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, bu konutların 9 bin 563'ünü tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunduklarını, 1701 konutun yapımına devam ettiklerini, kentte 6 millet bahçesi projesinin bulunduğunu bildirdi.

Ulaştırmada 120 kilometreden devraldıkları kentin bölünmüş yol uzunluğunu 312 kilometreye ulaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, Gelemen Lojistik Merkezini şehre kazandırdıklarını, Samsun- Sivas arasındaki demir yolunun modernizasyonunu yaparak 9 saate yaklaşan seyahat süresini yaklaşık 5,5 saate indirdiklerini ve Samsun'u hızlı tren hatlarına bağlayacak çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi.

Erdoğan, tarım ve ormanda Vezirköprü Barajı ile 9 baraj inşa ettiklerini, 3 barajın inşaatının sürdüğünü belirterek, Samsunlu çiftçilere toplam 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini anlattı.

Sanayi ve teknolojide 4 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark ve 4 AR-GE merkezi kurduklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Enerjide Samsun ve 14 ilçesini doğal gazla tanıştırdık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Asarcık ve Salıpazarı'na da doğal gazı arz ediyoruz. 2023 imtihanını da başarılı bir şekilde vererek hizmet mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için sizlerden vites yükseltmenizi bekliyorum. Özellikle gençlerimizden tempolarını biraz daha artırmalarını istiyorum. Gençler tamam mı? Hanım kardeşlerimizden kapı kapı dolaşmalarını istirham ediyorum. Tüm teşkilat olarak sizlerden en ücra yerleşim yerlerine kadar tam saha pres yapmanızı özellikle rica ediyorum. Milletimizle irtibatımızı ne kadar güçlü tutarsak parti olarak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz."Partililerden, insan için ancak çalıştığının karşılığının olduğunu unutmamalarını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zafer, emek verenlerindir, ter dökenlerindir, hakkın rızasını gözeterek samimiyetle çalışanlarındır. Bizim olmadığımız her yeri şehit bacısına küfredenlerin, milletin inancına 'Orta Çağ karanlığı' diyenlerin, 3 kuruşluk menfaatleri için değerlerini tezgaha koyanların dolduracağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Sizlere güveniyorum, inanıyorum. Karşımda 2023'ü yeni bir milat yapacak kahramanları görüyorum."

AA-20220903-28804437-28804429-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Vedat Demiröz, Efkan Ala, Erkan Kandemir, Ömer İleri ile milletvekilleri ve AK Parti teşkilat üyeleri katıldı.

Erdoğan, konuşması öncesinde, parti teşkilatınca ışık gösterisi ve videolar eşliğinde İbrahim Tatlıses'in "Haydi Söyle" şarkısı dinletildi. Daha sonra Erdoğan'ın "Şimdi size bir de biz sürpriz yapalım" demesinin ardından Orhan Gencebay'ın "Yarabbim" eseri çalındı.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde salondaki gençlerin, "Reis bize çay ısmarla" tezahüratları üzerine partisinin il başkanından bu konuda bir hazırlık yapmasını istedi. Konuşmasının ardından ise Erdoğan, gençleri birlikte çay içmeye davet etti.

Programın ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

------------------------

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Samsun’un tüm ilçelerine mahallelerine muhabbetlerimi gönderiyorum. Şehre gelişimizden itibaren bizleri samimiyetle bağrına basan Samsunlulara teşekkür ediyorum. Samsun’a en son 2 yıl önce il kongremiz için gelmiştik. Burada teşkilatımızın gayretli neferleriyle yeniden bir arada olmanın mutluluğu içindeyim. Sevdaları salonlara sığmayan siz dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Samsun’da kuruluşundan bugüne kadar partimizde görev yapmış, davamıza omuz vermiş herkese teşekkür ediyorum.

İlk günkü sevdayla ülkemize ve milletimize hizmet ediyoruz. Küresel ölçekteki tüm sıkıntılara rağmen Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Samsun’da buraya gelmeden önce çok değerli bir programa iştirak ettik. Türkiye’nin girişimcilik ruhu TEKNOFEST bu sene Samsun’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin savunma sanayiinde nerelere geldiğine tanık olma fırsatı bulduk. Demek ki önlerine takozlar konmazsa bu millet nelere muktedir onları gösterdik. TEKNOFESTİ görüp de ülkemiz adına gururlanmamak elde değil. İktidara geldiğimizde yerli ve milli yüzde 20’ydi şimdi yüzde 80. Nereden nereye. Bu durarak olmuyor Bay Kemal! TEKNOFEST bize şunu bir kere daha hatırlatmıştır: Bu millet yine kısıtlı imkanlarla bir destan yazıyor.

Türkiye için hayal kuran tüm gençlerimiz ülkemizi her anlamda şampiyonlar ligine taşıyor. Yıllarca insanımızı birbirine kırdıranlara, provokatörlere, sabah akşam karamsarlık aşılayanlara rağmen ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak göz dolduruyor.

Şu anda BAYKAR ürünlerini yetiştiremiyor. Milli ve yerli hareketlerimizin Türkiye’yi sadece Pazar olarak görenleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu. Şimdi hepsinin en güzelini yapar hale geldik. Küresel silah tüccarlarını da rahatsız ettiğimizi de biliyoruz.

Ne diyor, ‘Helalleşme’ bu bir oyun. Alevi, Bektaşi kardeşlerimizi hedef alanlar da ülkemizdeki muhacirlere yönelik nefret söylemleri de bu oyunun bir parçasıdır.

Birileri diyor ki ‘Bizim gençliğimiz yok’. Onlara sesleniyorum kendinize bakın kendinize! Bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz ve onlarla birlikte hedefe yürüyoruz. Diyorlar ki kadın teşkilatı yok. AK Kadınlar hazır. Buyurun kadınlarımızla, gençlerimizle gümbür gümbür geliyoruz. Sayılı günler var. İnşallah 2023’te de Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatacağız.

2023 seçimleri ufukta belirdikçe siyasi iklimi zehirlemeye, insanımızı kutuplaştırmaya dönük hamlelerin çoğalacağının farkındayız. Bu milletin kardeşliğini bozamayacaksınız. Sinsi emellerinize ulaşamayacaksınız. Hangi tuzakları kurarsanız kurun TEKNOFEST gençliğinin uyanışını engelleyemeyeceksiniz. Kimlerle kol kola girerseniz girin gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü bu millet artık vaktini heba edecek senaryoları umursamıyor.

2023 hedefleri ardından da 2053 vizyonuyla buluşturacak olan biziz. Türkiye’nin yeniden şekillenen küresel sistemde hak ettiği yeri almasını sağlayacak olan biziz. AK Parti ve Cumhur İttifakı, cumhuriyetimizin yılmaz neferidir. Mazlum ve mağdurların umudu olan bu güzel ülkeyi, ne FETÖ’cülerin ne PKK’lıların ne de bunların CHP içindeki uzantılarına terk edemeyiz.

Bizim için asıl olan geride şükranla yad edilecek eserler bırakmaktır. Bu anlayışla çalışarak son 20 yılda Samsun’da da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Samsuna toplam 43 milyar liralık yatırım yaptık. İkinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversite’sini ülkemize kazandırdık. 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi’nin de yapımına devam ediyoruz.

Samsun’da 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdik. Şehrimizde toplam 6 millet bahçesi projemiz bulunuyor.

2023 seçimleri ufukta belirdikçe siyasi iklimi zehirlemeye, insanımızı kutuplaştırmaya dönük hamlelerin çoğalacağının farkındayız.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.