'DERDİNİZ YOKSA HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ'

İstanbul başta olmak üzere ülkemizde 6,5 milyon yapının acilen dönüşmesi gerçeği karşımızdayken siyasi hesaplarla süreci geciktirmenin vebali çok ağırdır. Hep İstanbul'u konuşuyoruz. İzmir. İzmir'in Karabağlar semti. Karabağlar'ın süratle bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Hadi bakalım İzmir'in belediyesi zat-ı şahanelerinde. Hadi yapın çalışmayı. Karabağlar'ı şöyle bir dönüştürün. Yok. Orada yaşayanlar insan değil mi? Yapamazsınız. Sizin öyle bir derdiniz yok. Aynı şey Ankara için de geçerli. İstanbul da. KİPTAŞ'ın kurucusu benim. Şimdi KİPTAŞ onlarda. Yapamazlar. Dertli olmak lazım. Eğer derdiniz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak için uzun vadeli bir finans modelini de önümüzdeki günlerde hayata geçiriyoruz.

Seçim süreci beraberinde getirdiği yıpratıcı siyasi gerilimler sebebiyle ister istemez bu çabaları gölgeliyor. Halbuki Türkiye'nin ihtiyacı deprem bölgesindeki yaraları saracak bir odaklanmadır. Bunun için de gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması, ülkenin seçim tartışmalarından çıkması şarttır. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması önemlidir. Ülkemizin bir bölümü yıkılmışken siyasi çekişmelerle örülü bir seçim kampanyası yapmayı içimize sindiremeyiz. Milletimizi devletine karşı tahrik edenlerin, iftiralarla çalışmaları tehlikeye atanları da, rahat koltuklarında ahkam kesenleri de, insanımız can derdindeyken mal bölüşümü derdine düşenleri not ettik.

Ülke normale dönünce herkese hak ettiği cevabı vereceğiz. O güne kadar milletimize olan hürmetimiz gereği başka bir gündemle meşgul olmayacağız. Esasen Türkiye'nin böyle bir vakit kaybına tahammülü de yoktur.

10 MART CUMA GÜNÜ

10 Mart Cuma günü Anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün süreci başlatıyoruz. Tabi bu kararın yayınlandığı 11 Mart itibarıyla seçimle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulu'nun yetki alanına girmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.