Rusya'da Vladimir Putin'in yemin ederek yeni devlet  başkanlığı dönemine başlamasının ardından hükümet istifa etti. 
 
Başbakan Dimitriy Medvedev liderliğindeki federal kabine üyeleri ve  milletvekilleri, Putin’in yeni döneminin resmen başlamasının ardından Rusya  Anayasası gereği istifasını sundu.


Anayasaya göre, Putin’in, en geç iki hafta içerisinde Rus  parlamentosunun alt kanadı Duma’ya yeni başbakan ve kabine üyeleri listesini  sunması gerekirken, söz konusu teklifin de Duma tarafından en geç bir hafta  içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor.

Putin, Rusya’nın yeni başbakanı ve kabine üyelerine yönelik tercihiyle  ilgili daha önce bir açıklama yapmazken, Kremlin’e yakın kaynaklar, Putin’e  “sadakatini” ispatlayan Medvedev’in tekrar aynı göreve getirilmesini yüksek bir  ihtimal olarak görüyor.

Dışişleri Bakanlığı görevini 14 yıldır sürdüren Sergey Lavrov’un bu  yıl görevinden ayrılacağına yönelik iddialara rağmen, Rus medyasına son dönemde  yansıyan haberlerde, Lavrov’un görevine yeni dönemde de devam edeceği  belirtiliyor.

Putin’in yeni döneminde, Kremlin içerisindeki ekonomi yönetiminin  başına daha önce maliye bakanlığı görevini yürüten, liberal görüşleri ve Batı'yla  iyi ilişkileri savunmasıyla bilinen Aleksey Kudrin’i getirmesi bekleniyor.

gazetevatan.com