Samsun'da 'Sanatla büyüyen çocuklar' diyerek yola çıkan Dokuz Sanat Atölyesi'nde resim öğrencileri, karma resim sergisi ile renkli bir görsel şölen sunarken, müzik öğrencileri de piyano, keman, bağlama ve gitar ile sanatseverlere keyifli bir dinleti sundu.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Samsun'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Dokuz Sanat Atölyesi'nde resim ve müzik öğretmenin dışında sanatla nasıl bir bütün olunacağını öğretiyor. Sanat ile iç içe bireyler yetiştiren Dokuz Sanat Atölyesi tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Erol Olçok Toplantı Salonu'nda 35 resim öğrencisi 'Karma Resim Sergisi', 37 müzik öğrencisi ile 'Enstrüman Dinletisi' gerçekleştirdi.

Etkinlikte minikler yaptıkları resimlerden oluşan sergi ve mini konser ile hünerlerini sergiledi. Miniklerin emekleriyle yapılan resim sergisi sanatseverlerden büyük beğeni alırken, piyano, keman, bağlama ve gitardan oluşan enstrümanlarla gerçekleştirilen müzik dinletisi ise kulakların pasını sildi. 

YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

Sanatsal etkinliklerin miniklerin gelişimine olumlu katkılar sunduğunu kaydeden Kurum Müdürü Betül Akan, "Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte büyük bir aileyiz. Öğrencilerimize yenilikçi tarzımız ile dolu dolu, keyifli ve öğrenerek geçirecekleri bir ortam sunuyoruz. Sanat ile iç içe olmak, birlikte ve bütünsel olarak resim yapmak, enstrüman çalmak sanatın en güzel yanını oluşturur. Yaptığımız etkinliklerle de öğrencilerimizin hem özgüveni artıyor hem de yeteneklerini keşfediyorlar. Öğrencilerimiz sergi ve konser için büyük emek ve özveride bulunarak bugüne hazırlandılar. Öğrencilerimizin gelişiminde katkısı olan bütün öğretmenlerimize ve çocuklarından desteğini esirgemeyen ailelerimize teşekkür ederiz" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.