CHP İl Başkanı Fatih Türkel Kanal S ekranlarında yaptığı açıklamada, "Mahkemenin 'dur' kararlarına rağmen Mustafa Demir'in 'ben böyle uygun gördüm böyle yapıyorum' anlayışı ile betona yatırım yapılıyor" diyerek, Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini eleştirdi.

'GÖRÜŞLERİ ALARAK YÖNETMEK ZORUNDAYIZ'

Kanal S ekranlarında Barış İpek'in konuğu olan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, kentin 'Ben yaptım oldu anlayışı' ile yönetildiğini belirterek, "Mahkemenin dur kararlarına rağmen yapılan beton yapılara varana kadar bir sürü yatırım, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in 'ben böyle uygun gördüm böyle yapıyorum' anlayışı ile yapılıyor. Demir, Ben yaptım oldu' anlayışını ısrarla sürdürüyor. Odalar, STK'lar dinlenmiyor. Muhalefet zaten dinlenmiyor. Belediye başkanı, Samsun 1 milyon 350 bin kişinin ortak malıdır diyor. İddiamız o dur ki, Mustafa Demir'in bu tespiti doğrudur. Samsun 1 milyon 350 bin kişinin ortak malıdır. Biz halkın iradesinin önüne geçmeden halka sorarak, onların görüşlerini alarak yönetmek zorundayız" diye konuştu.

'SAMSUN HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL'

Türkel, İpek'in 'Herkesin gönlünde yaşattığı bir Samsun var. Sizin gönlünüzdeki Samsun nedir? sorusuna "Son 20 yılda Samsun, kaybedenlerin şehri olma vasfını her geçen gün artırmaya başladı. Samsun olması gereken yerde değil. Samsun 20 yıldır marka bunalımı içerisinde. Amazon kadınları üzerinden bir pazarlama yapılmaya çalışıldı. Samsun'un bir tane markası var, o da milli mücadeledir. Bunu işlemek lazım. Samsun turizmde, sanayide, yatırımlar noktasında sahipsiz. Samsun'u tutulmayan sözlerin ve yerine getirilmeyen projelerin şehri olarak görüyorum. Samsun AK Parti eliyle sahipsiz bırakıldı" dedi.

'KOL KOLA GİTMEYE HAZIRIM'

Türkel, İpek'in İlkadım ilçesinin Kentsel Dönüşüm sorunu ile Samsun'un durumu ve tarımsal üretime ilişkin sorularına da yanıt verdi. Kentsel dönüşüm ile ilgili iktidarın samimi olmadığını öne süren Türkel, "AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, 'buyrun yapın' demiş. Elini tutuyorsunuz da, yapmıyor sanki. Eğer AK Parti samimiyse, hemen bakanlığa el ele, kola kola gitmeye hazırım. Bakanlık ve devlet bütçesi olmaksızın, belediye bütçesinin onlarca katına mal olacak bir projeden bahsediyoruz. O yüzden iyi niyetli olmadıklarını söylüyorum. İlkadım'ın kentsel dönüşüm sorunun çözüleceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.