Samsun'un Tekkeköy ilçesi Asarağaç Mahallesi'nde bulunan Bayraktepe Tabiat Parkı'ndaki ağaç katilamı tepkilere yol açarken incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden, geçtiğimiz yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan CHP'li Cevat Öncü, Demir'in tüccar ve müteahit mantığıyla doğa katliamına kalkıştığını ifade ederek yaşanan duruma tepki gösterdi. 

"OLAY İZOLE EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞ"

Bayraktepe mevkiinde  Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan teraslama, hafriyat çalışmalarını yerinde incelemek üzere alana geldiklerini ifade eden CHP'li Öncü, "Bugün Tekkeköy ilçesi Asarağaç Mahallemiz Bayraktepe mevkiinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan teraslama, hafriyat çalışmalarını yerinde görmek ve bu alanda inceleme yaparak açıklama yapmak üzere geldik. Ancak geldik, gördük ki buraya bir kilit açılmış ve olay izole edilmeye çalışılmış." ifadelerini kullandı.

"TÜCCAR MANTIĞIYLA DOĞA KATLİAMINA KALKIŞILDI"

Demir'in tüccar ve müteahit mantığıyla doğa katliamına kalkıştığını ifade eden Öncü, "Buradaki mesele şudur; Bir önceki belediye başkanımız sayın Mustafa Demir, Samsun - Ordu yoluna toprak kayması gibi tehlikeler oluşuyor gerekçesiyle burada bir alan kazanma, alan üretme ve üretilecek alandan hafriyatı da bir ticari unsur olarak bir kuruma pazarlama mantığıyla hep eleştirdiğimiz tüccar ve müteahit mantığıyla burada bir doğa katliamına kalkışmıştır. Burada üretilen gerekçe asla gerçekle uyuşmamaktadır. Samsun-Ordu karayolunda 1. parsellerde yapılan dik kazılar nedeniyle orada oluşan zemin kaymalarının çalışma yapılan bölgeyle hiçbir alakası yoktur. Çalışma yapılan bölgeden buraya herhangi bir kaya yuvarlanması, kaya düşmesi de söz konusu olmamıştır. Zaten Samsun-Ordu karayoluna en az 400-500 metre mesafededir. Buradaki mantık, arazi üretmek, Milli Parklar'dan Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınmadan, onları by-pass etmek amacıyla burada acil tehlike var kisvesi altında yapılan çalışmadır." dedi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'a seslenen ve konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Öncü, "Buradan çiçeği burnunda, belediye başkanımız Halit Doğan'a seslenmek istiyorum; Samsun'a karşı ilk ciddi sınavınız budur. Bu konuyu teknik ekiplerinizle, meslek odalarıyla, ilgili kurum ve kuruluşlarla Milli Parklarla masaya yatırarak gerçeğin ortaya çıkarılmasına kadar bu çalışmayı derhal durdurmanızı Samsun ve Samsunlu adına sizden talep ediyorum. Bu sevgili Başkan Halit Doğan'ın Samsun'a karşı ilk sınavıdır. Bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Samsun'da itfaiyeci evinde ölü bulundu Samsun'da itfaiyeci evinde ölü bulundu

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.