CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, kentsel dönüşüm ve şehrin yapı stokunun belirlenerek olası bir depremde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için yapılması gereken çalışmalar konusunda teknik bilgiye sahip en iddialı aday olduğunu söyledi.

DUYARLILIK GÖSTERİLMEDİ

Öncü, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Deprem başta olmak üzere Samsun'un afetlere karşı dirençli bir hale getirilmesi için göreve gelir gelmez çalışma başlatacaklarını bu konuda hazırlıklı olduklarını belirterek şunları söyledi: "İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanlığı döneminde, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği Koordinatörlüğü'nde hep Samsun'un gündeminde tutmaya çalıştığımız, unutmamaya ve unutturmamaya çalıştığımız bir deprem gerçeği var. Samsun için deprem, ciddi bir tehlike. İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanlığı döneminde, Samsun'u depreme hazırlamak konusunda yaptığımız çok ciddi çok somut çalışmalar var. Samsun'u depreme hazırlamak anlamında, Samsun Deprem Master Planı'nı hayata geçirelim demiştik ve bununla ilgili ön çalışmayı Mustafa Demir'in önüne bir kaç kez götürmüştük. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Samsun'da yapılacak bir deprem şurasıyla, deprem seferberliğini başlatalım ve şehri deprem dirençli bir kent haline getirelim demiştik. Önce ilgi gösterildi, daha sonra hiç duyarlılık gösterilmedi." 

HİÇ VAKİT KAYBEDİLMEYECEK

"Özellikle kent merkezindeki eski yapıların taranması, deprem dayanımlarının belirlenmesi anlamındaki kriterlerden sonra her Samsunlunun canını emanet ettiği yapıların durumunu bilmeye hakkı vardır" diyen Öncü, "Deprem önlenemez, zamanı ön görülemez ama tahminlerde bulunulabilir. Ne yazık ki Marmara ve Kahramanmaraş depremlerinde bunları gördük. Bu depremlere hazır hale gelmek lazım. Olası büyük depremlerde can ve mal kaybı en aza indirilmeli. Bizim yöneteceğimiz Büyükşehir Belediyesi'nde hiç vakit kaybetmeden Samsun'u depreme ve diğer doğa olaylarına karşı da dirençli ve güçlü bir kent haline getirmek için çalışmalar yapacağız. İddiayla söylüyorum ki bunu da adaylar arasında en doğru şekilde planlayacak gerçekleştirecek kişi benim" dedi.

NEJLA KAYA 

Fındık fiyatları değil üreticiyi asıl bu bitirecek! Samsun'da çiftçilerin başı büyük dertte Fındık fiyatları değil üreticiyi asıl bu bitirecek! Samsun'da çiftçilerin başı büyük dertte