CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve İl Başkanı Fatih Türkel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına tepkilerini dile getirdi. Hancıoğlu ve Türkel, İmamoğlu'nun her zaman yanında ve destekçisi olduklarını söyledi. 

"KARAR SİYASİ"

İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine “alenen hakaret” ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Hancıoğlu ve Türkel, alınan kararın siyasi olduğunu öne sürerek sert açıklamalarda bulundu. 

"KAOSA SÜRÜKLEMEK İÇİN"

Verilen kararın siyasi olduğunu öne süren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Tamamen siyasi bir karar. AK Parti'nin oylarının yoğun olduğu alanda çalışmalar yapıyordum. Bu kararlar AK Parti'nin son çırpınışları. Çünkü gerçekten kaybedecekler. Vatandaşlar bir daha AK Parti'ye oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Bugünkü alınan karar da birilerinin önünü kesmek ve partiyi kaosa sürüklemek için. Ben programı yarıda bıraktım ve Ankara'ya dönüyorum. Yazık. Ülkede hukuk bitmiş, adalet yok. Yazıklar olsun. İmamoğlu seçildiği günden itibaren sürekli taciz ediliyor. Biz sonuna kadar Sayın İmamoğlu'nun yanında ve desteklemeye devam edeceğiz." 

"VİCDANLARIMIZDA YARA AÇTI"

İmamoğlu'nun her zaman yanında olduklarını dile getiren CHP İl Başkanı Fatih Türkel de şunları söyledi: "Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Sayın İmamoğlu'nun beraati noktasında karar verme ihtimali olan hakim Samsun'a sürülmüştü. Bugünkü davada tüm delliler ve tanıklar, o sözün YSK'ya değil de; kendisine hareket eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dair bir cevap olduğuna dair bir sürü kanıt ortaya koymuş olsa da, üzülerek görüyoruz ki bir siyasi sonuç açıklandı. Sayın İmamoğlu'na temyiz yolu açık olmakla birlikte bir ceza verildi. Ama bu karar vidanlarımızda bir yara açtı. Biz yol arkadaşımızı siyasi davaya kurban etmeyiz. Sonuna kadar Sayın İmamoğlu'nun yanındayız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.