CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'ten Tedbir Önerisi CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, et ve sütte yaşanacak sorunlara yönelik acil tedbir çağrısı yaptı

Et ve Süt Kurumu'nun belli dönemlerde piyasayı kontrol etme amacıyla marketler aracılığıyla et satışı yaparken kurumun zarara uğratıldığını öne süren CHP Samsun Milletvekilli Kemal Zeybek, iktidara tedbir çağrısında bulundu.

'KURUM ZARARA UĞRATILDI' Sayıştay Denetim raporlarının görüşmelerinde konuşan ve "Et ve Süt Kurumu, belli dönemlerde piyasayı kontrol etme amacıyla marketler aracılığıyla et satışı yaparken kurumun zarara uğratıldığı tespitleri yapılmıştır" diyen Zeybek, Et ve Süt Kurumu iki market aracılığı ile et satışı yaptırmak yerine; bölgesel zincir marketleri de işin içine katarak açık ihale yöntemiyle ihaleler yapılmış olsaydı katılımın çok olmasıyla kurum daha fazla et satışıyla zarar etmeyecek ve halkımız daha ucuz ete ulaşmada sorun yaşamayacaktı" dedi.

'DESTEK SAĞLANMALI' Hayvanların satılacağı dönemlerde Et ve Süt Kurumu'nun üretici ile tüketicin yararını dikkate alarak piyasaya müdahale etmesi gerektiğini ifade eden Zeybek sözlerine şu şekilde devam etti: "Et ve süt ürünleri fiyatları hızla artmakta ve gelecek süreçte daha da çok artacağı uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Halkımız et ve süt ürünlerine ulaşmada çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Sosyal devlet ilkemizin devreye sokulmasıyla et ve süt ürünlerine ulaşamayan yurttaşlarımıza gerekli destekler verilmelidir. Ülkemizin hayvan varlığına gerekli yatırımlar uzun vadeler ile sağlanmalıdır, kısa günü birlik tedbirlerle sorunlar çözülmez, ertelenir. Ülkemizin hayvan varlığı ile üretilen süt miktarının artırılması için üreticilere gerekli desteklerin sağlanması zorunludur."

Ayşe ÇOLAK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.