CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 Yüz yıllardır Anadolu’da kendir üretimi yapılır. Bu topraklara atılan her tohumdan elde edilen ürün bizim milli ürünümüzdür ve çok değerlidir. Bundan üç yıl önce yerel seçimler öncesi AK parti Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanı Samsun’da açıklama ile Samsun ve Vezirköprü’yü Kenevir (Kendir) üretim merkezi yapacağız ve üretimi destekleyeceğiz demektedir.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Endüstri ürününü köylünün ekmesi için öncelikle ürünün işlenmesi için gerekli altyapının oluşturulması gerekir. Siz altyapıyı oluşturdunuz da köylü kenevir ekimi yapmadı mı? Şimdi sözleşmeli tarım yapacak üretici aranıyormuş! Üretimin altyapısı oluşmadan, üreticiye en üst düzeyde gübre, mazot, tohum, zirai ilaç desteği ile yüksek fiyattan alım yapılmadan üretim olmaz. İktidarın geçmişte sözüne güvenen üreticiler Kenevir ekiminden zarar ettiler. 14 Mayıs'tan sonra iktidara gelecek Millet ittifakı gereğini yapacak, üretim ve işleme işini en düzeyde gerçekleştirecektir.

ÇÖP DÖKME YERLERİNİ BELEDİYELERİN ELİNDEN ALMAYINIZ!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Madencilik faaliyetlerinde çöp dökülen alanlarda orman yetiştirilmek üzere inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıkları ile doldurularak ağaçlandırmaya hazır hale getirilmesi için büyükşehir mücavir alanlarında büyükşehir belediyelerine, diğer yerlerde il ve ilçe belediyelerine bedeli karşılığında izin verebilir veya Bakanlıkça uygun görülmesi halinde ihale mevzuatına göre gerçek ve tüzel kişilere yaptırılabilir”. Denilerek düzenleme yapılıyor. Orman alanlarımız çöp sahası değildir, orman alanlarımızı bozan firmalar gerekli düzenlemeyi yaparak terk etmelidir. Buraların, gerçek ve tüzel kişilere ihale edilmesi ile orman alanlarında bozulmuş olan alanların inşaat artıkları ve kimyasal özellik taşıyan maddelerle doldurulması; doğamıza, suyumuza, ormanlarımıza çok zararı dokunacaktır. Bu nedenle, orman alanlarında her türlü madencilik faaliyetleri sonucunda bozulan yapının o bölgenin toprak yapısına uygun olarak doldurulması ve rehabilite edilmesi gerekmektedir. Bu düzenlemeyle, belediyelerin elindeki yetkilerin alınarak gerçek ve tüzel kişilere devredildiği görülmektedir. 

MERALARI GENEŞ ENERJİ PANELLERİYLE DOLDURMAYINIZ!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Meralar, hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin vazgeçemediği önemli bir alandır. Samsun ilimiz Lâdik ilçemizin Tatlıcak köyü yayla merası ile Havza ilçemizin Hacıdede köyü yayla merasına yapılmak istenen “GES” Güneş Enerji Santralleri hayvancılıkla uğraşan köylülerimizi sıkıntıya sokmaktadır. Güneş enerji panelleri, dördüncü, beşinci sınıf vasıfsız tarım arazileri üzerine kurulmalı verimli tarım alanları ile meralar üzerine kurulmamalıdır. Çarşamba ovasının ortasına” BİYOKÜTLE” santrali gibi meralarımızı ve tarım alanlarımızın yok olmasına seyirci kalmamalıyız. Üretimin artması için meralar ve verimli tarım alanları mutlaka korunmalıdır. dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.