CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Suriyelilere ev satışı yapılmaması ile ilgili açıklamasını eleştiren AK Parti İl Başkanı Aksu'yu özür dilemeye davet etti.

ŞİRKET KURUP ALIYORLAR

Türkel, kendisine verdiği cevapta "Samsun'da, Suriye uyruklu gerçek kişilere gayrimenkul satışı yapılmamıştır. Ayrıca mevzuata göre Suriye uyruklu kişilere gayrimenkul satışı yapılmamaktadır" diyen AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu'ya verdiği karşılıkta, "Sanıyor ki biz hiçbir şey bilmiyoruz, sanıyor ki evlerin tüzel kişilik (şirket) üzerine alındığından haberimiz yok. Sanıyor ki herkesi böyle uyutuyorlar. Hatay meselesi nedeniyle Türkiye’de Suriyelilere ev satışının kanunla yasaklandığından haberimiz yok sanıyor. Suriyeliler ise bu yasağı, şirket kurarak ya da yakınları, tanıdıkları üzerine ev alarak deliyorlar. Evleri şirket üzerine aldıkları için de gerçek kişiyi özellikle vurguluyor" dedi.

AKSU'YA ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI

Suriyelilerin gayrimenkul alabilmesi için kanuni düzenleme çalışmalarının da yapıldığının altını çizen Fatih Türkel, Aksu'yu özür dilemeye davet etti. Türkel: "Avukat olan AKP Samsun il Başkanı gerçekten bunları bilmiyorsa gereğini yerine getirsin, bildiği halde beni yalanlayarak Samsun halkını kandırıyorsa acil özür dilesin" diye konuştu.

Samsun Medya Grubu-Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.