CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel “Cumhuriyet tarihimizde ilk kez iç borç için ödenecek faiz borcun ana parasını bu hükümet döneminde aştı. Ekonomi duvara tosladı açın milletin önünü yeter artık tek çözüm sandık” dedi. 

'VATANDAŞ İSYAN EDİYOR'

Vatandaşın ekmek, aş derdine düştüğünü ve hayat pahalılığına isyan ettiğini öne süren Türkel, "AK partiye sorsanız her şey güllük gülistanlık. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaşayanların yüzde 86'sı ekonominin kötü olduğunu söylüyor. Ülkede da yaşayanlar 1. sorun yüzde 42 ile hayat pahalılığı diyor. AK parti her şey yolunda sabır ve sükut telkinleri vermekten başka bir şey yapmıyor" ifadeler,n, kullandı.

ERKEN SEÇİM ŞART

Bir an önce erken seçim yapılması gerektiğini savunan Türkel, sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Sorunun en büyük kaynağı tek adam rejimi.Dünyada en kötü durumdaki 5 ülkeden biriyiz. Enflasyonun en önemli sorun olarak görüldüğü ülkelerin başında biz geliyoruz. Yine en çok yoksulluk ve sosyal adaletsizlik kaygısı taşıyan 2 ülkeden biri biziz. Diğeri de Brezilya. Ülkemizdeki yoksulluk kaygısı temmuz ayında, yani tek bir ayda 7 puan birden artmış. Türkiye 27 ülke içinde yoksulluk kaygısının en hızlı arttığı ülke olmuş ve AK parti millete 'sabredin' diyor. Biz CHP olarak iktidara sesleniyoruz “milletin iflahı kesildi, sabır edecek takati kalmadı milletin önüne sandığı koyun millet kararını versin. Göreceksiniz herkes rahat bir nefes alacak.” 

Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN