CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, göreve geldiklerinde şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri hayata geçireceklerini belirterek, "Tarımdan, hayvancılığa, kültür sanattan spora, turizmden eğitime, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar birçok alanda yapacağımız projelerle Samsun'umuzu güvenli, mutlu ve kaliteli kent haline getireceğiz" dedi.

İŞSİZLİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Önceliğinin Samsunlunun evine götürdüğü ekmek olduğunun altını çizen Cevat Öncü, " İşsizliği azaltmaya öncü olacağız. ‘Acil İstihdam Seferberliği’ ile belediyemizin ilk gündemi şehrin işsizlik probleminin çözülmesine katkı sağlamak olacak. Enstitü Samsun projemiz ile nitelikli iş gücünü artıracağız. Yeni sanayi alanları, Ar-Ge ve Teknoloji Kampüsü, Cep Sanayi Siteleri,
Tarımsal Teknoloji Birimi, Samsun Turizm Ajansı, ekolojik köyler kuracağız. Samsun’u teknoloji ve AR-Ge çalışmalarının merkezi haline getirecek projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

PAHALILIKLA MÜCADELE

Pahalılıkla mücadele 'öncü' olacaklarını da vurgulayan Cevat Öncü, "Su fiyatları düşürülecek, el emeği pazarları kurulacak, üreticiden tüketiciye gıda zinciri oluşturulacak, toplu taşıma fiyatları halkın bütçesine göre belirlenecek, halk ekmek fabrikası, kent lokantaları, sosyal desteklerde öncü olacak planlamalarımızla ihtiyaç sahiplerinin kimsesizliğinin ve unutulmuşluğunun önüne geçeceğiz. 12 yaşa kadar olan çocuklara, engellilere, 65 yaş üstü vatandaşlara, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz olacak. Öğrencilere her gün ücretsiz 1 geliş 1 gidiş hakkı tanıyacağız. Öğrencilere diğer seyahatler yüzde 50 indirimli, emeklilere yüzde 20 indirimli ulaşım desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

DESTEK PAKETLERİ

Toplumun her kesime özel sosyal destek paketlerini devreye sokacaklarını belirten Öncü, "Yeni doğan destek paketi, okullarda kumanya dağıtımı, geçim destek paketi, çeyiz destek paketi, genç kart ile ihtiyaçların çözümünde öncü olacağız. Okul, cami ve ibadethanelerin temizlik ve bakımını yapacak, belediye kreş ve gündüz bakım evleri açacağız. Engelli rehabilitasyon merkezi ve bakım evleri projemizi hayata geçireceğiz. Kadın merkezleri, kütüphaneler psikolojik danışma merkezlerini açacak, sokak canları için rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Sosyal alanların artırılacağına da dikkat çeken Öncü, mahalle evleri, sosyal tesislerin yapılacağını rekreasyon projelerinin hayata geçirileceğini,
mahalle ve yaşam alanlarına yakın büyük parklar yapılacağını, Tema Samsun ile Samsun'un nefes alacağını, Çiftlik Caddesi'ne yapılacak Nostaljik tramvay hattının kurulacağını söyledi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK

Günden güne artan trafik probleminin çözüleceğinin sözünü veren Öncü, ulaşıma dair projelerini de şu şekilde sıraladı, "Doğu ve Batı çevre yolu yapılacak, otopark sorunu çözülecek, raylı sistem doğuda havalimanı, Çarşamba ve Terme'ye,
batıda Taflan ve 19 Mayıs'a kadar uzatılacak. Raylı sistem otogar ile Samsun Şehir Hastanesi bağlantısı yapılacak, deniz ulaşım sistemi ile Dereköy-Kirazlık arasında 6 iskele kurulacak.
Yeni bulvarlar hayata geçirilecek, elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurulacak. Kent içi ulaşım ihtiyaçlarına cevap verilecek ve ulaşım ağı genişletilecek."

SAMSUN DEPREME HAZIR HALE GELECEK

Samsun'un depreme hazır hala getirileceğini dile getiren Öncü, "Sel ve su baskınları önlenecek, Samsun Deprem Master Planı devreye sokulacak, kamulaştırmaların gerçek değerleriyle uygulanması sağlanacak, Atakum marina korunacak. Yapılacak planlamalarda öncelik Samsun’un denizini, kıyılarını ve doğasını korumak olacak. Tarım ve hayvancılık hak ettiği değeri görecek. Yem desteği verilecek, üreticiden tüketiciye gıda ziciri oluşturulacak,
nitelikli ve modern yerel pazarlar kurulacak, soğuk hava ve ürün depoları devreye alınacak. Samsunlu zehir solumayacak" ifadelerine yer verdi. 

SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK 

Maç günlerinde stadyuma ücretsiz ulaşım sağlanacağını, 19 Mayıs Stadyumu'nun eski yerine yapılacağını kaydeden Öncü, sporcu destek ve sağlık birimi kurulacağını ifade ederek, "Samsunspor ve Büyükşehir Belediyesi uyum içinde çalışacak. Sporculara net destekler sağlanacak" dedi.

ÖZLENEN GÜNLER GERİ GELECEK

Kültür ve sanat projelerinin yanı sıra öğrenciler içinde projelerini açıklayan Öncü sözlerini şöyle sürdürdü: "Kültür ve sanatta özlenen günler geri gelecek. Şehir tiyatrosu kurulacak, 19 Mayıs Haftası eskisi gibi kutlanacak ve uluslarası halk dansları festivali düzenlenecek.
Sanat Sokağı yeniden hayat bulacak. Öğrenciler için burs bütçesi 2 katına çıkarılacak, yurt kapasitesi 2 katına çıkarılacak. Gurbete giden öğrenciler için Samsun yurtları açılacak."

17 İLÇEYE EŞİT HİZMET 

Öte yandan 17 ilçeye eşit hizmet anlayışıyla hareket edeceklerinin sözünü veren Öncü, "Tüm ilçelerimize kütüphane, spor tesisleri, yüzme hvuzları, sağlık tesisleri, turizm tesisleri, sosyal yaşam alanları, alt yapı tesisleri, düğüm salonu, morg, gasilhane, sağlık araçları, otoparklar yapılacak" diye konuştu. 

PROJELER

Göreve gelmesi durumunda hayata geçireceği diğer projelerden de bahseden Öncü, şunları söyledi:

“Sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz. Öncelikle belediye olarak güvenilir bir model oluşturacağız. Biz mutlaka Samsun'da 19 Mayıs Haftası etkinliklerini Türkiye'de gündem olacak şekilde yakışır şekilde kutlayıp Samsun'u Karadeniz'de bir yıldız haline getireceğiz. Samsun'u bir AR-GE, teknoloji ve inovasyon merkezi haline getireceğiz. Çok büyük bir turizm potansiyelimiz var. Kuş Cenneti, Akdağ, Vezirköprü Kanyonu ve Tekkeköy Mağaralar gibi görülmeye değer yerlerimiz var. Maalesef Samsun’a gelen turistler buraları görmeden dönüyorlar. Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirip, pide yiyip gidiyorlar. Samsun’un konaklama tesisleri ile cazibe merkezi haline getirip, turistleri konaklatmak lazım. Turizmden hak ettiği payı alması için Samsun’da yapılacak birçok iş var."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.