CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını, büyük bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla aşacağız. Kamu kurumlarından, yerel yönetimlere, özel sektörden vatandaşlarımıza kadar Samsun da bütün imkanlarını bunun için seferber etmiş durumda. Bu büyük seferberlikte katkısı olan emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Hancıoğlu, Fatih Türkel ve Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ile birlikte, deprem bölgesindeki kentlerden Samsun’a gelerek kamu kurumlarına ait tesislerde misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti. Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Hancıoğlu şunları söyledi:
"Deprem bölgesinde, çadır kentler ve konteyner kentlerin oluşturulmaya başlamasıyla birlikte, bölgeye dönüş sürecinin de yavaş yavaş başladığını gözlemliyoruz. Ziyaret ettiğimiz kurumların yöneticilerinden de benzer bilgiler aldık. Deprem bölgedeki geçici barınma sorunu aşıldıkça, bu geriye dönüşlerin hızlanacağı da anlaşılıyor. Samsun’daki kamu kurumlarına ait tesislerde misafir edilen vatandaşlarımızın da bu konudaki talebi, dönüş süreçlerinin organize edilmesidir. Bu konuda da yetkililerle görüşeceğiz. Öte yandan kamuya ait tesislerde misafir edilen vatandaşlarımızın haricinde, deprem bölgesinden gelerek kendi ekonomik imkanlarıyla ya da destek alarak Samsun’a yerleşen çok sayıda aile de mevcut. Bu aileler de yeni bir düzen inşa etmeye ve hayata tutunmaya çalışıyorlar. Onların da öncelikli ihtiyaçlarını gidermek adına çalışmalar yürütüyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.