CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Murat Şenel, "37 senelik meslek hayatımı dolu dolu yaşadım, büyük projeler yaptık. Bu projelerdeki bilgi birikimimizi de İlkadım'ın hizmetine sunmak azmiyle yola çıktım" dedi. 

Şenel, Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Kanal S Haber Ana Haber'in konuğu oldu. Kente mühendis eli değmesi gerek diyen Şenel, "Altyapı, üstyapı konusu artık inşaat mühendislerinin konusu" ifadelerini kullandı. 

"BİLGİ BİRİKİMİMİZİ İLKADIM'IN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ"

Bilgi birikimini İlkadım'ın hizmetine sunmak istediğine değinen Şenel, "Hem Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cevat Öncü hem de ben İnşaat Mühendisiyiz. Çalışmış olduğum konularla ilgili Türkiye çapında iddialıyım. 37 senelik meslek hayatımı dolu dolu yaşadım, büyük projeler yaptık. Bu projelerdeki bilgi birikimimizi de İlkadım'ın hizmetine sunmak azmiyle yola çıktım" dedi. 

"MÜHENDİS ELİ DEĞMELİ"

Mesleki tecrübeleriyle diğer adaylardan ayrıldığına dikkat çeken Şenel, "Altyapı, üstyapı konusu artık inşaat mühendislerinin konusu. Bu kente de muhakkak suretle bir mühendis elinin değmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

RAKİP ADAYLARA ÇAĞRI YAPTI 

İlkadım Belediye Başkan Adaylarına ilçeyi tartışmaya açık davette bulunan Şenel, "Gelsinler gayet nazik, nezaket kuralları içerisinde projelerimizi anlatalım karşılıklı. Neler doğru yapılmış? Neler yanlış yapılmış? Neler eksik yapılmış? Kenti ne kadar tanıyoruz? Bu konularda tabii ki tartışırız, konuşuruz. Onların da niyetleri has, onlar da bu ilçeye hizmet etme aşkıyla yola çıktılar" dedi.

"KAZANDIRACAK TÜM OYLARA TALİBİM"

Seçimdeki hedefini açıklayan Şenel, "Seçimi kaç oy alıyorsa, o oyu almak hedefimiz. Bu 68 bin olur, 70 bin olur, 75 bin olur. Biz seçimi kazanmak için çıktık yola. bir rakam koymayalım, rakam bizi kısıtlar. Alabileceğimiz maksimum ve seçimi kazandıracak tüm oylara talibim. 70 bini geçen seçimi alır." ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ, ÖNCE İYİ PARTİ'NİN OYLARINI ALMAYA BAKSIN"

"CHP'nin kaybetmesi umrumuzda değil" diyen Akşener'in sözlerini değerlendiren Şenel, "2019'daki seçimlere konjektür gereği Millet İttifakı ile girildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2023 seçimlerini baz alalım; CHP 51 bin küsür oy aldı, İYİ Parti 30 bin oy almış. Kimin kimi desteklediği gayet ortada. Zaten Necattin Demirtaş da 90 üzeri bir oy alarak gelmiş. Daha önceden de Demirtaş'a destek vermiştik CHP'nin oylarıyla seçilmişti ama şimdi CHP, Akşener'in de söylediği gibi kendi adaylarıyla yol alıyor. Dolayısıyla benim açımdan önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin blok oyu olan tek parti olduğunu söylüyorum." dedi.

"HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ"

Şenel adaylıktan çekilme iddialarına ilişkin, "Necattin Demirtaş tabiiki stratejik hamleler yapacak ama CHP'nin seçmenleri şunu bilsinler; CHP 10 yıl sonra İlkadım'da ilk defa kendi partisiyle giriyor. Blok oyumuz var, hiçbir yere gitmiyoruz. Sahada bifiil çalışıyoruz. Benim rakibim kesinlikle Necattin Demirtaş değil. Biz iktidarla yarışıyoruz şu anda ve aramızda 1-2 puanlık küçük bir fark var." dedi. 

"SAHADA KARŞILIKLARI YOK"

İYİ Parti'den Meclis Üyesi olanlara ilişkin konuşan Şenel şu ifadeleri kullandı; 

Daha önceki dönemlerde CHP saflarında çalışmış, birlikte hareket etmiş 3 tane arkadaşlarımızın karşılıkları CHP tabanında var mı, yok mu? Bunu çok iyi analiz etmek lazım. Ben şuna inanıyorum; Partimiz kendi adaylarıyla yola çıktıysa samimi CHP'liler kendi partisine destek verir, kendi adayını destekler. Geçmişte CHP'li olup da ittifak olmamasına rağmen İYİ Parti kanatlarına geçenlere bakış açıları da farklı olacaktır ve bu arkadaşların Necattin Demirtaş'a bir seçim kazandıracakları kadar karşılıkları olmadığını herkes biliyor. 

"5 YILDA YAPABİLDİĞİ 4 PROJE VAR"

Şenel açıklamasının devamında şöyle konuştu; 

Necattin Demirtaş'ın projelerini anlattığı bir videosunu izledim. Temel laf; Ödenek yoki paramız yok. 5 senedir İlkadım'ı yönetmiş bir belediye başkanı olsaydım bilboardlara 4 tane proje koymazdım. 4 senede 100 Milyon TL'lik yatırım yaptım diyor. Bugün standart bir araba dahi 5 Milyon TL civarı. İlkadım'ın işin ehline teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadro olarak bu kenti Vedat Yılmaz ile Muzaffer Önder ile yönetmiştir. 

CHP'nin bilgi birikimi sosyal belediyecilik anlamında korkunçtur. Kadroları müthiştir ve çok iddialıyız; Bizim Meclis Üyesi kadrolarımız hem donanımlı, hem yetenekli ve partisine gönülden bağlı parti emekçileriyle dolu bir listedir ve çok iddialı bir listedir. Biz bu işi çok iyi biliyoruz; Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan Samsun'u da çok iyi bir şekilde yönetecektir ve Samsun'u eski güzel günlerine de kavuşturacağız. Biz göreve geldiğimizde bir sene içerisinde farkı fark edecekler ve şunu diyecekler; Madem bunlar yapılabiliyordu bundan önceki 15-20 senemizi niye heba ettik. 

İlk 5 sene için bize güvensinler, emanet oylarını bize versinler ikinci 5 senede bizden ayrılmayacaklar ve bizi izlemeye devam edecekler 

Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.