Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında vatandaş, esnaf, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK temsilcileriyle buluşmalara ara vermeden devam ediyor. Murat Şenel'in son durağı Akkuşlular Derneği oldu. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, meclis üyesi adayları ve çalışma ekibinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette konuşan Şenel, Samsun'da meydana gelen deprem hakkında önemli bilgiler verdi.

SAMSUN'DAKİ DEPREMİ DETAYLARIYLA ANLATTI

Yaptığı çalışma sonrası yazdığı ve DSİ tarafından basılan kitabından söz eden Murat Şenel, "Kuzey Anadolu fayı, Ladik-Taşova hattından yani kentimizin güneyinden geçiyor. Yaklaşık 1.100 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Kuzey Anadolu fay hattında kırılmayan tek bölüm ise Ezine fayıdır ve Aydınca civarından iç kısma döner. Dün akşam meydana gelen kırılmanın olduğu fay ise Atakum'un güneyinden geçip Boyabat'a doğru devam eden Erikli fayının bir yan koludur" diye konuştu.

Başkan Türkel, vatandaşlarla bayramlaştı Başkan Türkel, vatandaşlarla bayramlaştı

"TEK BAŞINA KIRILMASI BİZİM İÇİN AVANTAJ OLMUŞTUR"

Samsun'da yaşanan depremde kırılan hattı örnekle anlatan Şenel, şunları söyledi: "Kırılan fayı tek çizgi olarak düşünmeyin; kırıklar halinde bir kaşar peynirini kırdığınız takdirde ana çizgi ortada oluşur ancak yanlarda da küçük kırıklar olur. Samsun'da yaşanan deprem bu örnekle anlatılabilir. Kırılan fay o kırıklardan biridir ve tek başına kırılması bizim için büyük bir avantaj olmuştur."

"KENTİN YAPI STOKLARINI GÖZDEN GEÇİRMEMİZ LAZIM"

Murat Şenel, daha sonra ise "Olası yüksek şiddetli bir deprem durumunda olacakları anlatmaya gerek yok. Kentin büyük bölümünde oldukça yaşlı bir yapı stoğu var. Bu yapı stoklarını gözden geçirmemiz lazım. Kısa vadede yıkılıp yeniden yapılması gereken, orta ve uzun vadede yapılacak olan çalışmaları masaya yatırmamız lazım. Böyle bir envanter ne yazık ki Samsun'da yok" şeklinde konuştu.

"YAPARSA AK PARTİ YAPAR DEDİLER VE YAPTILAR"

Şenel, "Samsun'u 20 yıldır yöneten akıl, kentin içme suyu ile ilgili bir master planı hazırlamamış. Yani içme suyu borularının nereden geçtiğini bırakın, suyu ne kadar yeteceği yönünde bir çalışma yok. Trafik altyapısı ile ilgili bir çalışma yapıldı ama bu da oldukça yetersiz. Bir de akıllı kavşak diye birşey getirdiler, akıllara ziyan. Akılları alan bir çalışma ve trafiği tıkayan bir çalışmaya imza atıldı. 'Yaparsa AK Parti yapar' diyorlar ya evet yaptılar, Samsun'da olmayan trafik sorununu da kente ihanet ettiler. Şimdi çık çıkabilirsen işin içinden ama Cevat Öncü başkanımla beraber, o da inşaat mühendisi ve biz de mühendisiz bu sistemi ve bu sıkışıklığı da çözeriz. Yani kentin çok büyük sorunları var" ifadelerini kullandı. Şenel daha sonra ise talep ve istekleri dinledi.

Bu haber ajans tarafından hazırlanmıştır

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.