Samsun İlkadım Çatkaya Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Çağlar Kemal Benekli ve 6 öğrencisinin ortak olduğu ulusal bazda e-twinning projesi olan "Hikayemi Sürdür” adlı proje tüm hızıyla devam ediyor.

WhatsApp Image 2022-04-19 at 14.14.47.jpeg

ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLIYOR

Aralık ayından bu yana okuma ve yazma alanında yoğun olarak etkinlikler yapılan projeyi yürüten Benekli, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Projemiz altı farklı şehirden dokuz öğretmen ve elli beş öğrenciyle yürütülmektedir. Projemizin amaçları arasında öğrencilere özgüven kazandırmak, farklı insanlarla etkileşimlerini kolaylaştırmak, sözlü veya yazılı olarak kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak, metin yazmaya teşvik etmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu projeyle öğrenciler ve öğretmenlerimiz uzakta da olsa çevrimiçi uygulamalarla haberleştiler, öğrenciler web2 araçlarını kullanmayı öğrendiler ve en önemlisi onları kitaba, okumaya ve yazmaya yaklaştırdık. Gerek şiir, hikâye yazma çalışmalarımızla gerekse yazar Hasan Yiğit ile yaptığımız söyleşi esinde öğrencilerde edebî zevk uyandırmayı başardık. Artık projemizin sonuna yaklaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

S. Gökhan UÇAROĞLU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.