Samsun, Gazze için yürüyecek! Samsun, Gazze için yürüyecek!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar başkanlığında gerçekleşen yeni dönemin ilk meclis toplantısına AK Parti, MHP, CHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi’nin meclis üyeleri katıldı. İlk meclis toplantısında yeni dönemde görev yapacak meclis başkan vekilleri, meclis katipleri, encümen üyeleri ve diğer komisyon üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi.

DÜNDAR'DAN UYUM VURGUSU

Toplantı öncesi Başkan Dündar, yeni dönemin Çarşamba’ya ve tüm halka hayırlı olmasını ve meclisin yeni dönemde uyum içerisinde başarılı geçmesini dileyerek, “31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nden sonra oluşan Çarşamba Belediye meclisimiz olarak, belediye kanununa göre yapmamız gereken ilk toplantı için buluştuk” ifadelerini kullandı.

"HALKIN MENFAATİNE OLAN HER KONUDA KATKI VERİLECEK"

Cumhur İttifakı Grubu adına açıklamalarda bulunan meclis üyesi Mehmet Köse şunları söyledi: "31 Mart yerel seçimleri Samsunumuz ve Çarşambamız için hayırlı olmasını diliyorum. Çarşamba halkı 31 kişilik belediye meclisinde AK Parti-MHP-BBP'den oluşan 25 üyeden oluşan Cumhur İttifakı'nı tercih etmiş, 4 üye CHP'den 2 üye de Yeniden Refah Partisi'nden seçilmiştir. Cumhur İttifakı grubu olarak seçilen bütün arkadaşları tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Seçimler yapıldı bitti, söylenen çok şeyler oldu, bir kısmı not alındı, bir kısmı seçim sonrasına bırakıldı ve artık icraat zamanı. Biz Cumhur İttifakı  belediye meclis olarak Çarşamba halkının bize vermiş olduğu sorumluluğun farkındayız. Çarşambalının ve Çarşamba halkının menfaatine olan her konuda gereken katkıyı vereceğimizin altını özellikle altını çizmek isterim. Burada önemli olan istişare kültürünün hayata geçirilmesidir. Meclis, kendisine bilgi verilmesi ve gerekli açıklama yapılması halinde Çarşamba ve Çarşambalının yanında olacaktır. Yeterki istişare kültürü açık olsun." 

Yapılan konuşmaların ardından belediye meclis başkan vekilleri, asıl katipler, ve yedek katipleri oy birliği ile seçildi. Ayrıca mecliste 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporunun okunması ve parti gruplarının görüşlerini belirtmesinin ardından yapılan oylamada, 2023 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.


Yapılan seçimde ilk 2 yıl görev yapacak başkanvekilleri de belli oldu. 1. başkanvekili İlknur Gümüş, Hasan Öneği 2. başkanvekili olarak seçildi. Meclis katip üyeleri, Semahat Albayrak ve Hamza Çakır, encümen üyeleri, Efrahim Yiğit, Hasan Öneği, Sefa Can Toraman oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Mustafa Atay, Sezgin Şen, Fatih Rabacı, Ahmet Sezgin, Hüseyin Işıldak, Bayırdırlık ve İmar Komisyonu üyeliklerine Nihat Soğuk, İsmail Kır, Sefa Can Toraman, Uğur Özköroğlu, Hüseyin Işıldak, Tarife ve Kira Tespit Komisyonu üyeliklerine Erkan Karaca, Erdoğan Terzi, Kenan Karaca, Reha Çiçek, Nesime Oğuzeş seçildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.