CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nin faaliyete geçmesinin ardından çevre kirliliğinin arttığını, verimin düştüğünü, farelerin arazilere yayıldığını ve ineklerin sütten kesildiğini öne sürerek, bölge halkının kabusu yaşadığını öne sürdü.

mehmet özdağ-2

TOZA KARŞI ÖNLEM ALINMADI

Çarşamba Büyokütle Enerji Santrali'nin kamu yararı taşımadığını ve tesisin faaliyete geçmesinin ardından bölgede ciddi sorunların ortaya çıktığını belirterek, "Özellikle kırma eleme tesisinin olduğu yerde aşırı toza sebebiyet verdiler. O bölgeye yakın evler toz içinde kaldı. Firma uzun süre özellikle ıslatma o tozlanmayı önleyecek önlemleri almadığı için hem orada sadece insan sağlığıyla ilgili değil fındık başta olmak üzere birçok bitkilerin fotosentezine engel olacak kadar verim düştü" dedi.

KÜMES HAYVANLARINI KORUYAMADILAR

Araziye taşınan sap, kök, dal, ağaçtan gelen sürüngen ve kemirgenler nedeniyle de bölge halkının kümes hayvanlarını dahi koruyamayacak duruma geldiğini öne süren Özdağ, "Kedi büyüklüğündeki farelerin araziye yayıldığını da rahatlıkla söyleyebiliriz.  Orada büyük ölçüde besicilik yapmaya çalışan vatandaşlarımız da var. Gürültü, titresim, toz, duman, kamyon trafiği nedeniyle besicilerin olumsuz etkilendiğine gözümüzle şahit olduk. Hayvanlarının sütten kesildiğini duyduk. 2020 yılının ocak ayından beri her türlü mahkeme kararına rağmen bacası tüten, sadece işleticisine getiri sağlayan çevreye bölge halkına kamuya hiçbir faydası olmayan bir işletme orada faaliyetini sürdürüyor" diye konuştu. 

HEYET İNCELEME YAPACAK

Samsunlular dikkat! Meteoroloji yarını işaret edip uyardı Samsunlular dikkat! Meteoroloji yarını işaret edip uyardı

3. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara göre 15 Aralık'ta yeniden bölgede keşif yapacağını hatırlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önceki heyetlerde iktidarın siyasi baskısına boyun eğen bilirkişi heyetleri gördük. Umarım bu bilirkişi heyeti akademik açıdan bilimin ve kamu yararının gerektirdiği biçimde, olması gerektiği gibi sahada gözlemlerini yapar ve raporunu hazırlar. Umarım ovamızı koruma yönünde bir rapor oluştururlar."

Elvan İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.