Çarşamba ilçesi Abdullahpaşa Meydanı'nda yapılan programda coşkulu kalabalık Hüseyin Dündar'ı 'Yanındayız Başkanım' sloganlarıyla karşıladı. Konuşması sıklıkla slogan ve alkışlarla bölünen Dündar, kendisini karşılayan coşkulu kabalığa destek için teşekkür ederek Çarşamba için yaptığı, yapacağı çalışmalardan bahsetti. Rakibi AK Parti Çarşamba Belediye Başkan adayı Ender Gür'ü isim vermeden eleştirdi. 

Resim

"ÇARŞAMBALI SANDIKTA NE YAPACAĞINI BİLİYOR"

"Çarşamba'nın aydınlık yarınlarına hep birlikte yürüyoruz" diyen Dündar, "Çarşamba kararını bugün de verdi. Çarşamba Hüseyin Dündarla yanyana. Yaklaşık 2 aydır sahadayız. 143 mahallemizdeyiz. Köylerimizde Çarşambamızın cadde, sokaklarında Çarşambayla buluşuyor, hasret gideriyor, bir oluyor, beraber oluyor Çarşamba'nın aydınlık yarınlarına hep birlikte yürüyoruz. Sizlere teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum.  Abdullahpaşa Meydanı'ndaki bu güzel tabloda siyaset yok, siyasetin hırsı, ihtirası yok. Burada hizmete olan özlem var. Yeniden Hüseyin Dündarla, yeni hizmetlerle, yeni eserlerle buluşma var. Hayırlı olsun şimdiden. 14 Şubat Çarşamba günü yine bu meydanda beklenen güne az kaldı demiştik. Çarşamba, özlediği eserlerle, hizmetlerle şenlenecek demiştik. Bugün, o gün geldi. Yarın Çarşamba'nın, Çarşambalı'nın önüne sandık geliyor. Çarşambalı sandıkta ne yapacağını çok iyi biliyor." dedi. 

Resim

"HİZMETE DUYDUĞUNUZ GÜVENİ İFADE ETTİĞİNİZ"

"Beni göreve çağırarak hizmete duyduğunuz güveni ifade ettiniz" diyen Dündar, "Sizlerle bir yola, yolculuğa çıktık. 2 aydır yürüyoruz. Çarşamba'nın başarısı, memleketimizin geleceği için yürüyoruz. Sizler 'başkanım sen nerede kaldın?' diyerek sadece eski belediye başkanınıza olan özlemi değil aynı zamanda beni göreve çağırarak hizmete duyduğunuz güveni ifade ettiniz. Ben de sizlerin bu çağrısına, bu güvenine layık olmak için aday oldum, canla başla o gün bugün devam ediyoruz. Ben de görev yaptığım zamanlarda bunlar gibi, bu 5 yılda olduğu gibi adamına göre davransaydım, adamcılık yapsaydım bu tablo olur muydu? Biz birlikte yürüyebilir, güvenebilir, birbirimize itimat edebilir miydik? O bakımdan Hüseyin Dündar Çarşamba ile bir oldu, Çarşamba Hüseyin Dündar ile bir oldu. Önümüzdeki dönemi hizmet belediyeciliği, eser belediyeciliği ile Çarşambamızı süsleyeceğiz. Çarşamba'ya belediyeciliğin eski günlerdeki gibi ne olduğunu hep birlikte gösteceğiz" ifadelerini kullandı. 

Resim

"ÇARŞAMBALI BİLİYOR"

Eserlerinin herkes tarafından takdirle anlatıldığını ancak seçim döneminde kendisinden rahatsızlık duyulduğunu ifade eden Dündar, "Ben bu makamdan, belediye başkanlığında 3 dönem bulundum. Bu belediye başkanlığı sorumluluk gerektiren, çalışma gerektiren, mesuliyet geliştiren bir makam. Seçimi kazanmak için her yolu mübah görenler için heveslenilecek bir makam değil. Hüseyin Dündar'ın yeniden sizlerin desteği, tercihi ile Çarşamba'ya belediye başkanı seçilecek olmasından rahatsız oluyorlar. Dündar'ın çalışmalarını her yerde göğsünüzü gere gere anlattınız. Şimdi neden rahatsız oluyorsunuz? "Biz olmasak yapamazsınız" diyorlar. 5 yıldır siz yine vardınız, niye yapamıyorsunuz? Demek ki size bağlı değilmiş. Başarılı, gayretli, milletine hizmet edinmeyi dert edinen bir belediye başkanına bağlı bu işler. Sizin bilmediğinizi, gizlemeye çalıştığınızı Çarşambalı çok net biliyor, görüyor. Bugün bu meydandaki tablo bunu işaret ediyor" şeklinde konuştu. 

Resim

Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti

"ÇARŞAMBA'NIN 20 YILINI NEREDEN BİLECEKSİN?"

Rakibi Ender Gür'ü isim vermeden eleştiren Dündar, "Bunlar seçimi kazanmak için seviyeyi çok düşüyor. Siz de görüyorsunuz. Flamaların fotoğrlarını çekip, mağdur edebiyatı yapıyorlar. Benim Çarşambalım, 107 bin seçmenim böyle ucuzluklar yapmaz. Bu kadar seviyesizlik olur mu? Ama bunların yarın işi bitiyor. Her şey Çarşambalının gözleri önünde cereyan ediyor. Bakın Çarşamba'ya yapılan hizmetleri Hüseyin Dündar yapmadı diyor. Sen buraya geleli 2 yıl oldu. Çarşamba'nın 20 yılını nereden bileceksin? Bunun eline bir şeyler yazıp veriyorlar. Bu da bunları paylaşıyor. Benim hemşehrim 20 yıldır yaşadığına gördüğüne mi inanacak? Yoksa senin 2 gündür yazdıklarına mı?" ifadelerini kullandı. 

"BU İŞLER BÖYLE OLMUYOR"

Vatandaşın kendisini etkinliklerine davet ettiğini ifade eden Dündar, "Yarın sandığa gidiyoruz. Onun için bazı gerçekleri paylaşalım. Çarşambalı hemşehrilerimizle dertleşelim diye bunu söylüyorum. Önceki günlerde otogarda Çarşambalı otomobil tutukunları bize haber yolladı, otomobil tutkunu gençler sizi bekliyorlar dediler. Otogara gittik, otogar dolu. Binlerce genç Hüseyin Dündar diyor. Önceki akşam Çarşambalı çiftçiler, traktörcüler sebze halinde toplanmış. Yüzlerce traktör, binlerce vatandaşımız Hüseyin Dündar diyor. Çarşamba'nın geleceği, Çarşamba'da belediye hizmetlerinin tekrar başlaması için eski başkanlarına güveniyor. Bunlar akşam görüntüleri izlemişler. Sonraki gün bu arkadaşlara "yarın akşam da bize gelseniz olmaz mı?" diyorlar. Bu işler böyle olmuyor. Sen benim hemşehrilerime düpedüz hakaret edeceksin. Çarşambalı hemşehrim sana gelir mi?" dedi. 

"SADECE BİR KİŞİ ÇARŞAMBA'DA OY KULLANAMIYOR"

Rakibi Ender Gür'ün Çarşamba'da oy kullanamayacağını söyleyen Dündar, "Yarın sandığa gidiyoruz. Bütün Çarşamba oy kullanacak, 107 bin 51 seçmen sandık başında oy kullanacak ama bir kişi Çarşamba'da oy kullanamıyor. Çünkü bunun Çarşamba'da kaydı da yokmuş. Kendine oy istiyor ama kendine oy kullanamıyor. Bütün durumu bu ifade ediyor aslında." dedi. 

"YANDAŞTAN ALIP VATANDAŞA VERECEĞİZ"

Belediye başkanı olduğu 3 dönemde yaptığı çalışmaları anlatan Dündar, şu ifadeleri kullandı; 

Sizler çok iyi biliyorsunuz; Bizim 3 dönem Çarşambamızı nereden alıp, ne seviyeye çıkardığımzıı çok iyi biliyorsunuz. Üzerinde bulunduğumu Abdullahpaşa Meydanı'nın eski halini hatırlayın. Burada gündüz vakti bile güvenli olarak gidilemeyen yerler vardı. Şimdi buralar tamamen değişti. Bunların hepsi sizin eseriniz, sizin belediye başkanınızın eserleri. Siz başardınız bunları, birlikte yaptık. Çarşamba bizim dönemimizde 2-3 kat büyüdü. Bütün bu hizmetler sizin belediye başkanınızın eseri değil mi? Üniversite kampüsünü hayırsever yaptırıyordu da 5 yıldır neden bir çivi çaktıramadınız? Çünkü böyle bir derdiniz yok. Onun için Çarşamba eski belediye başkanını göreve çağırdı. Onun için buradayız. Makam mevki için değil. Çarşamba Belediyesi benim dönemimde öz kaynaklarıyla kentesel dönüşüm çalışması başlattı. Eski mezbahane bölgesinde kentsel dönüşüm çalışması. 2019'da ben görevden ayrıldım kentsel dönüşüm çalışmasını bunlar iptal ettiler. Bunların belediyecilik anlayışı yok. Bunlar da hizmet anlayışı yok. Bunlar ağır işin altına hirmeden, hazıra konarak, hazırı yiyerek 5 yılı bitirdiler. Bizler, 3 dönem Çarşambamıza yüzlerce kilometre altyapı çalışması yaptık. Bizim çalışmalarımız, vatandaşı, Çarşambayı rahatsız etmedi. Şimdi öyle mi? Bunlar yazın duruyorlar, kışın çalışıyorlar. Çamur, çukur, toz, eziyet; Çarşambamızı ziyan ettiler ama 31 Mart pazar günü geldi.  Sandık yarın önümüze geliyor. Hizmetlere başlıyoruz, çalışmaya başlıyoruz. Çarşamba doğalgazla bizim dönemimizde tanıştı. Örnek çalışma yaptık doğalgaz firmasıyla. Toplantılarda örnek olarak gösterildik. Doğalgaz ya bu, bunu da Hüseyin Dündar yapmadı diyecekler.  Önümüzdeki dönemde ciddi bir program, planlama ile Çarşamba'da doğalgaza erişen konut sayısını artıracağız. Burada Yeşilırmak kenarında Adaparkımız var, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkımız var. Bu park, eskiden kum, çakıl çıakrılan bir yerdi. Islah edildi. Çarşamba belediyesinin öz kaynaklarıyla ıslah edildi. Belediye çalışanlarına seslenen Dündar, yeni eserler yapmak üzere hazır olun kardeşlerim diye seslendi. Bunlar 2009'dan sonra bu parkı kendi haline bıraktılar. Oradaki Çarşamba Konağı ilgisizlikten, bakımsızlıktan yandı. Sonra bu tesisleri birine vermişler, halbuki buralar bütün Çarşamba için yapıldı. Burası birisi ticaret yapsın, para kazansın diye yapılmadı. Buraları sosyal belediyeciliğe uygun olarak yandaştan alıyor, siz vatandaşlarımıza veriyoruz.

"HEPSİNİ HALLEDECEĞİZ"

Başkan olarak seçilmesinin ardından, hızla çalışmalara başlayacağını ifade eden Dündar, "Yarın Çarşamba kararını Hüseyin Dündar'dan yana verdikten sonra, Cenabı Allah neticeyi bu şekilde tayin ettikten sonra kimse bunun karşısında duramaz. Yarın neticeyi aldıktan sonra kollarımızı sıvıyoruz inşallah. Yol çalışmalarımıza başlıyor. Böyle şehir olur mu? Köylü Çarşamba merkeze gelmek istemiyor. Hızlıca yol çalışmalarımızı başlatıyoruz. Pazaryerleri ilgisiz, bakımsız bırakıldı. Yeni pazaryerlerimize bakımlarımızı yapacağız. Cuma pazar yeri ben ayrılırken yenilecekti, yine bana nasip olacak inşallah. İlçenin bütün sorunları sizden alacağımız yetki ile çözülecek. Kültür etkinlikleri, özel eğitim okulu, sosyal belediyecilik faaliyetleri, kreşler, otombilciler için, motor tutkunları için yeni alanlar, tarıma destek, çiftçilerimizle el ele bir yerel yönetim anlayışı bunların hepsini hep birlikte yapacağız inşallah. Üçköprü Mahallesi'nde tapu ile ilgili işlemler vardı, biz yapıyorduk bu yönetim tarafından iptal edildi. Hüseyin Dündar gelirse tapularınızı alamazsınız diyorlar. İptal edenler bunlar, alamazsınız diyenler yine bunlar. Hepsini halledeceğiz. " dedi. 

"YARIN ZAFERİMİZİ İLAN EDİYORUZ"

"Yarın akşam zaferimizi ilan ediyoruz" diyen Dündar, "Sizlerin katılımı, sizlerin desteği, heyecanı Türkiye'de örnek olacak bir hareketi; bir halk hareketini doğurdu, bu noktaya getirdi. Yarın akşam zaferimizi ilan ediyoruz, yarın akşam Çarşambalı zaferini ilan ediyor. Çarşamba yarın akşam, siyasetin millete karşı yapılamayacağını, Çarşambalının istemediği adayın Çarşamba'da belediye başkanı olamayacağını ilan edecek. Artık harcanacak zaman yok. 31 Mart'ta sizlerden aldığımız yetkiyle yeni hizmetler, yepyeni eserler için hizmetlerle devam diyoruz inşallah. 31 Mart seçimleri Çarşambamıza hayırlar getirsin" şeklinde konuştu. 

SAHADAKİ HAKİMİYETİMİZİ SANDIĞA DA YANSITACAĞIZ

Dündar açıklamasının devamında miting alanında toplanan kalabalığa teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı; 

Çarşambalının kararının bir oy dahi zahi olmadan, gerçek şekliyle ortaya çıkması için yarın son bir görevimiz var. Sahadaki bu hakimiyetimizi, başarımızı yarın inşallah sandıktan da çıkaracağız. Sandıktanda Çarşambalının azmi, başarısı, Çarşambalının zaferi çıkacak inşallah. Bizim oy pusulamız mavi renkli. Pusulanın en sonunda sizin belediye başkanınız, bağımsız belediye başkanı Hüseyin Dündar yazılı. Hüseyin Dündar'ı pusulanın en sonunda buluyor, yuvarlağa evet mührünü vuruyoruz. Çarşamba'da yeni hizmet dönemi, yeni eserlerle buluşacağımız yeni dönemimiz bu şekilde başlıyor. Hayırlı olsun diyorum.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.