Seker-İş Sendikası Şube Başkanı Sinan Türe, Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili olarak dikkat çekici bir iddiada bulundu. Türe, fabrikada bulunan makinelerin, diğer fabrikalara yedek parça olarak gönderildiğini öne sürdü. 

'ORTADAN KALDIRACAKLAR

Türe, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Fabrikada bulunan makineler, diğer fabrikalara yedek parça olarak gönderiliyor. Fabrikanın içini boşaltıyorlar. Anladığımız kadarıyla bu fabrikayı çalıştırmayı düşünmüyorlar. Parça parça fabrikayı ortadan kaldıracaklar" dedi.

'UMUDUMUZU KAYBETTİK'

Çarşamba Şeker Fabrikası içinde bulunan makinelerin yedek parça olarak başka fabrikalara götürüldüğü iddiasını gündeme getiren sendika başkanı Türe, şöyle konuştu:

"Fabrikayı açmaya güçleri yetmedi ama lojman arazisini bedelsiz almaya güçleri yetti. Fabrikanın yeniden açılacağına dair umudumuz vardı. Seçime kadar açılır, faaliyete geçer diye düşünüyorduk. Ancak fabrika sahasında 850 dönümlük arazinin OSB'ye devredilmesi sonrası, fabrikaya ait lojmanlarında TOKİ'ye verilmesi ile umudumuzu kaybettik. Fabrikada bulunan makinelerde diğer fabrikalara gönderiliyor. Fabrikayı parça parça ortadan kaldırıp galiba tamamen kapatacaklar."

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN